Mersin'in Ana Problemi Yol

Mersin Ticaret Borsası Başkanı Abdullah Özdemir, Mersin’in ele geçmeyecek bir kent olduğunu, ancak çok büyük eksiklikleri bulunduğunu ve ana problemin yol olduğunu belirterek, “Mersin’in yol problemini halletmeden, giriş çıkışını ayarlamadan sorunlarını çözmesi imkansız” dedi.

Mersin'in Ana Problemi Yol
Ticaret Borsası Başkanı Özdemir, yaptığı açıklamada, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimi Mersin açısından değerlendirdi. Tüm Mersin’in görev yapacak belediye başkanını aradığını belirten Özdemir, aslında ele geçmeyecek bir il olan Mersin’in çok büyük eksiklikleri olduğunu ve birçok sorunla boğuştuğunu vurguladı. 30 Mart 2014’te yapılacak yerel seçimde seçilecek olan büyükşehir belediye başkanının bu eksiklikleri gidermesini beklediklerini ifade eden Özdemir, “Ben belediye meclis üyeliği de yaptığım için bu sorunları çok yakından biliyorum. Hepsini de mecliste dile getirdim. Maalesef çoğu da gerçekleşmedi. İki dönem belediye meclis üyeliği yaptım, 10 yılım doluyor. Bu Mart’ta da bırakacağım Allah kısmet ederse. Devam etmeyeceğim. Çünkü faydalı olamıyoruz, boşa konuşuyoruz” diyerek sitemini de dile getirdi.

Büyükşehir belediye başkan adaylarının yapmaları gereken en güzel şeyin, Mersin için ne yapılması gerektiğini halka sormaları olduğunu kaydeden Özdemir, “Böylece en güzel cevapları alırlar ve halkla konuşarak neler yapacaklarını saptarlar. Bir belediye çalışıyorsa zaten o şehir kalkınıyor demektir” diye konuştu.


“Mersin'in Ana Problemi Yol”

Mersin’in çözülmesi gereken sorunları hakkındaki görüşlerini de aktaran Özdemir, kentin en büyük ihtiyacının yol olduğuna dikkat çekti. Özellikle D-400 Karayolu’nun düzenlenmesi gerektiğinin altını çizen Özdemir, bu konuda hazırlanan güzel projeler olduğunu, ancak daha ortaya konmadığını ifade ederek, “Mersin yol fakiri. Yolların açılması lazım. Artık nasıl yapar bilmiyorum ama şu D-400 yolunda Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün de yardımıyla battı çıktı mı yapar, bize gösteriyorlar o güzel projeleri ama daha ortaya konmadı. Hazırlanan projeyi bize gösterdiler. Kaç ay da oldu, o projeyi göstermeden önce Adana’da hiçbir şey yoktu. Ondan sonra Adana o alt geçitleri yaptı ve gayet de başarılı oldu. Bunların yapılması lazım. Ayrıca, limana girecek araçlar anormal derecede yolları tıkıyor, limanın direk olarak otobana bağlanması lazım. Mersin’in yol problemini halletmeden, giriş çıkışını ayarlamadan sorunlarını çözmesi imkansız. Ana problem bu” şeklinde konuştu.

Tüm birimleri içinde toplayan bir büyükşehir belediye hizmet binasının olmamasının da diğer bir sorun olduğunu dile getiren Özdemir, “Büyükşehir Belediyesi’nde şu anda yeni meclis yanılmıyorsam 77 kişiden oluşacak. Şu anda bile belediyenin mevcut meclis binasında 77 kişiyi oturtacak yer yok. Şu anda 6 değişik yerde işlem gören belediye birimleri var. Bunu çözmesi gerekiyor. Belediyenin bütün birimlerini toplayacak, MESKİ’yi ve İmar İnşaat A.Ş.’yi de yanına alacak ve Mersin’e yakışır, gittiği yerde de Mersin’e şehir rantı getirecek bir bina yapması lazım” ifadelerini kullandı.

Kentteki çöp sorununun da biran önce çözülmesi gerektiğine işaret eden Özdemir, Mersin’de şu anda vahşi çöp depolaması yapıldığını belirterek, “Kimse farkında değil ama her taraf doluyor. Bunu işleyecek bir mekanizma bulunması, bir fabrika yapılması lazım. Bu Ankara Mamak’ta yapıldı, Adana’da yapıldı, Mersin’de niye yapılmasın” şeklinde konuştu.


“Mersin'in Denizle Barışık Olması Lazım”


“Mersin’in çok sorunu var” diyen Özdemir, kenti güzelleştirmek için dereleri ıslah ederek rekreasyon alanları oluşturulabileceği, Mersin Limanı ile Mezitli Limanı arasında deniz otobüsü çalıştırılabileceği önerilerinde de bulundu. Mersin’de yaşayanların denizle alakası olmadığına dikkat çeken Özdemir, şunları söyledi: “Mersin’in denizle barışık olması lazım. Denizi sadece eve giderken yolda görüyoruz. Halbuki akşamları insanların kayığa binip gezebileceği yerler olsa, ona göre kayıkları barındırabileceğin ufak yerler yapsan, pahalı alışveriş marinalarından bahsetmiyorum, gerçek anlamda yerler yapılsa Mersin’in zaten o zaman değeri ortaya çıkar. Biz Mersin’de yaşıyoruz ama denize girmek için 50 kilometre ileriye gidiyoruz. Mersin’de de denizin varlığını hissetmiyoruz. İddia ediyorum yukarı semtlerde yaşayan bir sürü çocuk denizi görmeden hayatını dolduruyor.”


“Mersin Aslında Ele Geçmeyecek Bir İl”


Mersin’in aslında ele geçmeyecek bir il olduğunu vurgulayan Özdemir, kış aylarında bile güneş olduğunu ve ceketle gezilebildiğini kaydederek, şöyle devam etti: “Fakir fukaranın ısınma probleminin en düşük seviyede olduğu bir kent. Yazın deniz nimeti, yayla nimeti var, kışın kar nimeti var. Yani olmayan şey yok ve Mersin ele geçmeyecek bir memleket fakat biz onu güzelleştirmesini bilmiyoruz. Önce kendimiz için güzelleştireceğiz, yaşanır bir duruma getireceğiz, sonra başkalarını buraya davet edeceğiz. Mersin’i önce kendimiz için güzelleştirmemiz lazım, çünkü biz yaşıyoruz. Yabancı bir-iki gün kalacak, biz 365 gün kalıyoruz burada. Dolayısıyla kendimizin içine sineceği güzel bir Mersin yaratacağız, sonra kapılarımızı açacağız, onlar koşarak gelirler zaten.”

Özdemir, Mersin’den seçilecek belediye başkanı hangi partiden olursa olsun kesinlikle görüşüp 10 yıldır edindiği tespitlerini aktaracağını sözlerine ekledi.
Güncelleme Tarihi: 03 Mart 2014, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER