13 Yaşındaki Kızın İsteği Göz Yaşarttı

Mersin’in Silifke ilçesinde 13 yaşındaki Ceyda Gün, doğuştan geçirdiği ayakkabı baskısı hastalığı nedeniyle ayakkabı giyemiyor.

13 Yaşındaki Kızın İsteği Göz Yaşarttı
İlçeye bağlı Karahacılı köyünde ikamet eden Gülsüm (49) ve Sezai Gün (55) çiftinin 13 yaşındaki kızları Ceyda, yürüme baskısı hastalığı nedeniyle yaşadığı rahatsızlıktan dolayı zor günler geçiriyor. 


Baba Sezai Gün’ün lösemi hastası ve konuşma engelli olması ile bir yandan eşine bir yandan da evde yürüyemeyen ve tüm işlerini dizlerinin üzerinde sürünerek yapan Ceyda’ya bakmakla geçiren anne Gülsüm Gün, yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan gelecek yardım elini bekliyor.

Kızını okula sırtında taşıyıp götürdüğünü ancak araba olmadığı için kızının okulu bıraktığını belirten Gülsüm Gün, “Eşim lösemi hastası aynı zamanda konuşma engellidir. Eşimin üç aydan üç aya aldığı engelli maaşı ile geçiniyoruz. Kızım Ceyda 13 yaşında ve okula gidemiyor. Doğuştan yürüme baskısı hastalığı nedeniyle yürüyemiyor. Ayakkabı giyemiyor. Okula gidemiyor. 7. sınıfa kadar kucağımda taşıyarak taşımalı 25 kilometre mesafedeki okula götürüp getirdim. Ancak aracımız olmadığı için zorlandım. Kızımın ayakları üzerinde durması imkansız. Şimdi hastalığı nedeniyle okula da gidemiyor. Tedavisi için birkaç yere tedaviye götürdük. Ancak bir sonuç alamadık. Kızımın iyi bir hastanede tedavi olmasını arkadaşları ve kardeşleri gibi okula gidip oynamasını istiyorum. Yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan bir yardım eli uzatmasını bekliyorum. Eşimin üç aydan üç aya aldığı özürlü maaşı bize yeterli gelmiyor. Ceyda kızımdan başka 4 çocuğum daha var. Hepsi okula gidiyor” dedi.

Anne Gülsüm Gün, eşine ve kızına baktığı için herhangi bir işte çalışamadığını, bakıcı aylığı için birkaç defa müracaat ettiğini bundan da bir sonuç alamadığını söyledi. 

Evden dışarı çıkamadığını tüm işlerini dizlerinin üzerinde sürünerek hallettiğini belirten Ceyda Gün ise, “Ben de kardeşlerim ve arkadaşlarım gibi ayakkabı giyip, koşup oynamak ve okula gitmek istiyorum. Bana yetkililerin yardım etmesini istiyorum” diye konuştu.

Ceyda Gün’ün diğer kardeşleri üniversiteye hazırlanan Cennet Gün (18), Lise 2. sınıf öğrencisi Züleyha Gün (16), 5. sınıf öğrencisi Mümin Gün (11) ve İlköğretim 1. sınıfta okuyan Sevgi Gün ise kardeşlerinin durumundan dolayı üzüntü yaşadıklarını ve bir an önce tedavi görüp iyileşmesini istediklerini belirttiler. 
Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2014, 13:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER