Ormanlardaki Bitki Türleri Belirleniyor

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, Biyolojik Çeşitlilik ve Odun Dışı Orman Ürünleri Veri Tabanı (BİYOD) oluşturulması kapsamında başlatılan çalışmalar kapsamında Mersin ormanlarındaki bitki türlerini belirleme çalışmalarına başladı.

Ormanlardaki Bitki Türleri Belirleniyor
Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Odun Dışı Ürün ve Hizmetler Daire Başkanlığı Biyolojik Çeşitlilik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen Biyolojik Çeşitlilik Veri Tabanı oluşturma çalışmaları kapsamında, Mersin Orman Bölge Müdürlüğü ODÜH Şube Müdürlüğü’nün 2014 yılı çalışmaları, Gülnar, Anamur, Mut ve Tarsus ilçelerinde başladı. Yapılan tür tespit çalışmalarında sütleğen, keçiboynuzu, laden, delice zeytini, salba, sandal, yabani armut, püren, kekik, kır lalesi, fıstıkçamı, meşe, develik, soğanlı bitkiler ve tespit edilemeyen birkaç bitki türü fotoğraflanarak örnekler alındı.

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Biyolojik çeşitlilik konusunda son derece zengin olan ülkemizin BİYOD veri tabanı sayesinde tür çeşitliliği haritasının çıkarılacak olması son derece önem arz etmektedir. Bu konuda bölge müdürlüğümüzde yapılacak çalışmalarda işletme müdürlüklerimizin daha duyarlı olmasını ve arazi çalışmalarında yardımcı olmalarını bekliyorum. Doğa Koruma ve Milli Parklar çalışanlarının çalışmalarımızda bizlerle birlikte olması son derece memnuniyet verici. Çalışmaları yürüten tüm meslektaşlarıma teşekkür eder, çalışmalarının devamını görmek isterim" dedi.
Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2014, 15:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER