Tabip Odası Başkanı Dr. Kırıcı; "Sağlık çalışanları mutsuz"

Mersin Sağlık Hakkı Meclisi üyeleri, tüm Türkiye genelinde 14 Mart tarihinde sağlık çalışanlarının bir günlük iş bırakma grevine gideceğini açıkladı.

Tabip Odası Başkanı Dr. Kırıcı;
Öğle saatlerinde Mersin Devlet Hastanesi önünde bir araya gelen Mersin Sağlık Hakkı Meclisi üyeleri, 14 Mart'ta yapacakları bir günlük iş bırakma grevi ile ilgili basın açıklaması yaptı. Üyeler adına açıklama yapan Mersin Sağlık Hakkı Meclisi ve Tabip Odası Başkanı Dr. Galip Kırıcı, sağlık ortamının can çekiştiğini iddia ederek, "Sağlık çalışanları mutsuz, hekimler üzerilerine yıkılan iş yükü nedeniyle nitelikli sağlık hizmeti üretemiyorlar, hastaneye para kazandırma, ciroyu yükseltme, performansa göre döner sermaye alma baskıları yüzünden hekimler geleceklerinden endişe ediyorlar. Bizde bunun için Türkiye genelinde sorunlarımıza sahip çıkmak için, sağlıkta yıkım politikalarına dur demek için, artan iş yükümüze, bozulan hasta hekim ilişkisine, performansa, şiddete karşı çıkmak için, hastalarımıza huzurlu bir ortamda nitelikli bir sağlık hizmeti sunabilmek için 14 Mart'ta polikliniklere girmeyeceğiz ve alanlarda sorunlarımıza sahip çıkacağız" diye konuştu.

Ayrıca 10-14 Mart tarihleri arasında 15'er dakikalık muayene etkinliği yapacaklarını kaydeden Kırıcı, "Bu hafta boyunca 15 dakikalık muayene süresini kullanarak, her hastamızın sorunlarını en ince ayrıntısına kadar dinleyeceğiz ve insana yakışır bir şekilde muayene olmalarını sağlamak için onlarla sorunlarını, sorunlarımızı paylaşacağız. 14 Mart eylemi içinde özellikle belirtmek isterim ki acil ve hastanede yatan servis hastalarına hizmet devam edecektir. Acil hastaların hiç bir şeklide mağdur edilmeyeceğinin ve bizlerin bu eylemi hastalarımıza karşı değ, tam aksine onların da sorunlarına sahip çıkmak için yapıyor olduğumuzun bilinmesini istiyoruz. Tüm sağlık çalışanlarını ve halkımızı bu haklı taleplerimizde yanımızda olmaya, bizlere destek sunmaya ve 14 Mart günü hiç bir hastaneden randevu almamaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Mersin Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Gürbüz Şen ise aile hekimleri olarak bu greve kendilerinin de destek vereceğini, 14 Mart'ta aile hekimlerinin de alanlarda olacağını söyledi.
Güncelleme Tarihi: 05 Mart 2014, 17:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER