Seyfi Alanya Atmalar Kış Şampiyonası

Mersinli milli atlet Seyfi Alanya’nın anısına düzenlenen ve 289 sporcunun mücadele ettiği Uluslararası Seyfi Alanya Atmalar Kış Şampiyonası sona erdi.

Seyfi Alanya Atmalar Kış Şampiyonası
Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Mersin’de 1-2 Mart 2014 tarihleri arasında Nevin Yanıt Spor Kompleksi’nde düzenlenen Uluslararası Seyfi Alanya Atmalar Kış Şampiyonası, büyük erkekler, büyük kadınlar, genç erkekler, genç kızlar, yıldız erkekler, yıldız kızlar, 16 yaş erkekler ve 16 yaş kızlar kategorilerinde, gülle, disk, cirit ve çekiç atma olmak üzere dört branşta gerçekleştirildi. Şampiyonaya 41 ilden 289 sporcu katıldı.

Şampiyonada 4 takımın yer aldığı kızlar kategorisinde Bursa Osmangazi Belediyesi Spor Kulübü 2 bin 777 puanla ilk sırada yer alırken, ikinciliği bin 954 puan alan Adana Gençlik ve Spor Kulübü, üçüncülüğü bin 129 puanla Malatya Gençlik Hizmetleri Spor Kulübü, dördüncülüğü ise bin 66 puan alan Eskişehir Büyükşehir aldı. Erkeklerde ise ilk sıraya 2 bin 988 puanla Ankara EGO yerleşirken, ikinci 2 bin 449 puanla Eskişehir Büyükşehir, üçüncü de 2 bin 393 puan alan Mersin Meskispor Kulübü oldu.

Kulüplerarası Yıldızlar Atmalar Ligi’nde 2. Kademe Nurullah İvak yarışmaları ise 3-4 Mayıs 2014 tarihleri arasında Bursa’da düzenlenecek. Kulüplerin 1. kademe yarışmalarında aldığı puanlar Bursa’ya taşınacak. Final kademesindeki yarışmalar sonunda puan sıralamasını ilk sırada kapatan takımlar ligi şampiyon olarak tamamlayacak.

Şampiyonada dereceye giren sporculara madalyalarını merhum Seyfi Alanya’nın eşi Sibel Alanya ve kızı Serap Alanya Tanrıverdi, Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Yasin Taş, Atletizm Federasyonu Atmalar Koordinatörü Nimet Apak, Mersin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Ahmet Tarakçı, Atletizm Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Halil Oğuz ve diğer illerden gelen il temsilcileri takdim etti.
Güncelleme Tarihi: 04 Mart 2014, 11:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER