'Para'nın Gösterisi Nefes Kesti

Mersin Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'ne bağlı Madde Kullanımını İzleme ve Önleme Büro Amirliği, Atatürk Anadolu Lisesi'ndeki öğrencilere 'Madde Kullanımı ve Zararları' konusunda panel verdi. Panel sonunda 'Para' isimli narkotik köpeğinin bir arabada uyuşturucu madde araması ise nefes kesti.

'Para'nın Gösterisi Nefes Kesti
Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı KOM Şube Müdürlüğü Madde Kullanımını İzleme ve Önleme Büro Amirliği, uyuşturucu kullanımı ve zararları konusunda öğrencileri bilgilendirmeye devam ediyor. Uzun zamandır çalışmalarını sürdüren ekipler, haftada ortalama 3 bin öğrenciye bu konuda bilgi veriyor. Madde Kullanımını İzleme ve Önleme Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Kürşad Buğra Bilgin tarafından verilen panelde, uyuşturucu maddenin bütün zararları öğrencilere anlatılıyor.



"Bir Defa Denemek İle Bir Şey Olmaz Demeyin"

Uyuşturucu satıcılarının hedef kitlesinin gençler olduğunu kaydeden Bilgin, "İnsanın en önemli ve temel gerekli özelliklerinden olan yeniye ve bilinmeyene karşı duyulan ilgi ve bunun paralelindeki öğrenme ihtiyacının giderilmesi yolu olarak ilk akla gelen yol, 'deneme' gibi görünse de, bilimin kesin zararlı olarak belirlediği maddeleri sırf merakımızı yenmek adına deneyerek zararı ile yüzleşmek çağdaş insana yakışır bir tutum değildir. Özellikle 'bir defa denemek ile bir şey olmaz' veya 'ben kullanıyorum bir şey olmadı' gibi satıcıların sıkça kullanmış olduğu telkin yöntemlerine karşı bilinçli olunmalı ve bu tehlikeli oyuna asla düşülmemesi gerekir. Unutulmamalıdır ki, bu maddeleri size genelde sunacak kişiler, size en yakın olan çevrenizdir. Bu nedenle arkadaş seçimi sizler için büyük önem arz etmektedir. Mutlaka sizin gibi hayatında doğru hedefleri ve güzel uğraşları olan kişiler ile arkadaşlık edinin ve unutmayın ki, çevrenizde sizi herhangi bir madde kullanmadan da aralarına alacak arkadaş ve gruplar mutlaka vardır" dedi.



'Para' İsimli Narkotik Köpeği Nefes Kesti

Uyuşturucu kullandığını erken fark edilen kişinin bağımlılıktan kurtulma şansının da yüksek olduğunu sözlerine ekleyen Bilgin, panelin sonunda öğrencilerin sorularını yanıtladı. Panelin ardından ise okul bahçesinde 'Para' isimli narkotik köpeği bir arabada uyuşturucu araması yaptı. Polis ekipleri tarafından arabaya yerleştirilen uyuşturucu maddesini arayan 'Para' isimli köpek, kısa bir sürede arabanın bagaj kısmına yerleştirilmiş olan uyuşturucuyu buldu. Narkotik köpeğinin bu aramasına öğrenciler yoğun ilgi gösterirken, arama sonunda öğrenciler uzun süre köpeği sevdi ve fotoğraf çekildi. 
Güncelleme Tarihi: 01 Mart 2014, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER