Mersinliler Vergisine Sadık

Mersin Vergi Dairesi Başkanı Osman Çelik, Mersin’in vergi tahsilat oranında Türkiye’de genellikle 3. ya da 4. olduğunu belirterek, Mersinlilerin verdiği sözü tutan, vergisine sadık bir mükellef yapısına sahip olduğunu ve beyan ettikleri verginin yüzde 88’ini ödediklerini söyledi.

Mersinliler Vergisine Sadık
Vergi Dairesi Başkanı Çelik, 24 Şubat-2 Mart 2014 tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası dolayısıyla basın toplantısı düzenledi. Vergi Dairesi Başkanlığı’nda gerçekleşen toplantıda, bu yıl Vergi Haftası’nın 25.’sini kutladıklarını ifade eden Çelik, kamuoyunda vergi bilincinin oluşturulması, verginin toplumun tüm kesimlerine benimsetilmesi ve vergiyi gönüllü olarak ödeme alışkanlığının arttırılması amacıyla hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini bildirdi. Kamu harcamalarının en önemli finansman kaynağının ve maliye politikasının en önemli aracının vergiler olduğunu vurgulayan Çelik, “Vergi Dairesi Başkanlığımız, belirtilen temel hedefler doğrultusunda, verginin adil dağılımı, verginin tabana yayılması ve tüm kesimlerden ödeme gücüne göre alınması prensibi çerçevesinde göreve başladığımız günden beri çok yoğun bir şekilde çalışmaktadır” diye konuştu.

Merkezde Gelir İdaresi Başkanlığı, taşrada 29 ilde 30 Vergi Dairesi Başkanlığı ile faaliyet gösterdiklerini dile getiren Çelik, faaliyetlerini de mükellef odaklı hizmet anlayışı ile yaptıklarını kaydetti. Mükelleflere daha kaliteli hizmet sunmak ve mükellefi yakından tanıyan, mükellef psikolojisini iyi bilen bir gelir idaresi oluşturulması yönünde önemli mesafeler alındığına işaret eden Çelik, teknolojinin tüm imkanlarından yararlanılarak ve mükelleflerin vergi dairelerine gelmeden de yükümlülüklerini yerine getirebilecekleri bir yapı oluşturulduğunun altını çizdi.

Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı’nın, “Verginle Güvendesin” sloganı ile üzerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getirdiğini söyleyen Çelik, “Vergi Dairesi Başkanlığımız, mükelleflerini yakından tanıyan ve nitelikli kamu hizmeti sunma anlayışıyla hareket etmektedir. Özellikle vergilendirme ile ödevlerini yerine getiren mükelleflerini haksız rekabetle karşı karşıya bırakmamak için kayıt dışıyla mücadeleye önem vererek, vergide adaletin sağlanması hususlarında kararlı, nitelikli ve güler yüzle çözüm odaklı hizmet sunmaya devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Bu yıl Vergi Haftası’nı çok geniş ve kapsamlı etkinliklerle kutlayacaklarını da belirten Çelik, vergi bilincinin oluşturulması kapsamında eğitimin yanı sıra kayıt dışı ekonomi ile mücadelede başarılı olunabilmesi ve verginin tabana yayılmasında önemli gördükleri sivil toplum kuruluşları ile iş birliği ve diyaloga önem vererek ziyaret edeceklerini bildirdi. Verginin bir vatandaşlık görevi olduğuna vurgu yapan Çelik, “Toplumun tüm kesimlerine sorumluluklar düştüğünü ve bu konuda hepimizin, her kesimin yapması gereken işlemler olduğuna inanıyorum. Bu anlamda, kayıt dışı ekonomi ile yapacağımız mücadelede sivil toplum kuruluşlarına, sanayici ve iş adamlarımıza önemli görevler düştüğünü belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.


“Mersinliler Sözünü Tutuyor”


Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Çelik, kayıt dışıyla mücadelenin yalnızca Vergi Dairesi Başkanlığı’nın görevi olmadığını kaydederek, “Bu, bütün sivil toplum kuruluşlarımızın ve bütün mükelleflerimizin destek vermesi gereken bir konu. Bu konuda Gelir İdaresi Başkanlığımız, Maliye Bakanlığımız çok ciddi çalışmalar içerisinde. SGK ve sivil toplum kuruluşlarıyla ortak projeler yapıyoruz. Kayıt dışıyla mücadele edebilmek için otomasyon altyapısını geliştirilerek çapraz denetimler yapılabilir hale gelmesi lazım. Bu konuda da Gelir İdaresi Başkanlığımız çok önemli projelere imza atmaktadır. Bundan sonra da projeler devam edecek. Mersin, sözünü tutan, vergisini ödeyen mükellef yapısı itibariyle baktığımızda kayıt dışılığı diğer illere göre daha az diyebiliriz” dedi.

Mersin’in vergi tahsilat oranında Türkiye’de genellikle ilk 3. ve 4. sırada yer aldığına da dikkat çeken Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: “Bu da bizim için önemli bir değerdir. Mersinliler verdiği sözü tutan bir mükellef yapısına sahiptir. Mersinli mükelleflerimiz beyan ettiği verginin bugün itibariyle yüzde 88’ini ödemektedir. Bu da sözünü tutan, sadık bir mükellef yapısını ortaya koymaktadır.”
Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2014, 13:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER