Neziye Nineye Yardım Eli Uzandı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü, Mersin'de atık kağıt ve naylon toplayarak geçimini sağlamaya çalışan oğlu ile tek odalı çöp evde yatalak olarak yaşayan 73 yaşındaki Neziye Sedef'in yardım talebini duydu.

Neziye Nineye Yardım Eli Uzandı
'73 yaşındaki Neziye Nine: Beni çöplüğe atın orada öleyim' başlıklı haber üzerine harekete geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü, Neziye Sedef'e yardım elini uzattı. Dün evinden 112 ekipleri tarafından alınan Neziye Sedef, tedavi edilmek üzere hastaneye yatırıldı. Ayrıca tedavinin tamamlanmasının ardından Neziye Nine, özel yatılı bakım evleri ya da huzur evinde kurum bakımına alınacak. 

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Mersin İl Müdür Vekili Cenk Koray Karakaş, "Bir haber ajansında yayınlanan 'Beni çöplüğe atın orada öleyim' başlıklı habere istinaden Neziye Sedef’in bulunduğu eve gidildi. Tek odalı evde çok zor şartlarda yaşayan Neziye Sedef’in şartların düzeltilmesi için yetkililerden yardım istediği anlaşıldı. Bunun üzerine Neziye Sedef 112 acil servisi ile hastaneye kaldırıldı ve tedavisine başlandı. Neziye Sedef tedavisinin tamamlanmasının ardından özel yatılı bakım evleri ya da huzur evinde kurum bakımına alınacaktır" dedi.
Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 16:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER