Mavi Kapaklar Akülü Araca Dönüştü

Mersin’in merkez Mezitli Belediyesi’nin “Her Kapak Bir Umut” sloganıyla başlattığı kampanyada toplanan mavi kapaklar ve hayırseverlerin desteğiyle alınan 101 akülü araç, düzenlenen törenle ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Mavi Kapaklar Akülü Araca Dönüştü
Mezitli Belediyesi Evlendirme Memurluğu önünde gerçekleştirilen akülü araç dağıtımına, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, CHP Mezitli İlçe Yönetimi, CHP Mezitli Belediye Başkan Adayı Neşet Tarhan, meclis üyeleri, kampanyaya destek veren hayırseverler ve akülü araç verilecek vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım, yapılan çalışmanın uzun bir zaman dilimini kapsadığını ama oldukça verimli sonuç aldıklarını söyledi. ‘Her Kapak Bir Umut’ sloganıyla başlattıkları mavi kapak toplama fikrinin çalışma arkadaşlarından geldiğini belirten Yıldırım, “Ama mavi kapak toplamakla bizim yardım yapabileceğimiz kişi sayısı ve tekerlekli sandalye çok az sayıda olacaktı. Eğer bunun bir ucunda belediye olacaksa o zaman akülü araca çevirelim dedim. Mavi kapak toplama çalışması öncelikle öğrencilerimiz arasında temiz bir çevre oluşturma niyetiyle başlayan bir çalışmaydı. Mersin’den, beldelerimizden öğrencilerimiz adeta bir karınca çalışmasıyla kapak topladılar. Bu mavi kapaktan 8 ton civarında bir kapak elde edildi. Biz bu 8 ton kapağı kocaman iki depoda stoklayabildik. Bu çalışmayı başardığımızı sanıyorum, emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

Kampanyaya destek veren öğrencileri ve okul idarecilerini ziyaret ederek teşekkür belgesi sunacağını ifade eden Yıldırım, “Akülü araç almaya karar verdiğimizde de hem kaliteli olsun hem de miktar yüksek olsun diye araştırma yaptık. Başka belediyelerde akülü araç verme sayısının 100 olarak verildiğini gördük. Biz onlardan bir fazla vererek bu sayıyı 101 yaptık. Şimdi burada bu 101 akülü aracı dağıtacağız. Ancak gereksinim duyan başka vatandaşlarımız da elbette olacaktır, bizden sonra gelenlerin bu çalışmaya devam etmesini dileriz. Belediye başkan adayımız da buradalar onlarda bu işin devamı sözünü veriyorlar” diye konuştu.

Konuşmaların ardından kampanyaya maddi destek verenlere Başkan Yıldırım tarafından plaketleri verildi. Tören, 101 kişiye akülü aralarının dağıtılmasıyla sona erdi.
Güncelleme Tarihi: 27 Şubat 2014, 13:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER