Kimseye Ayrıcalık Yok

Polis, kaldırımlara yaya geçitlerine ve engelli rampalarına park eden sürücülere karşı etkili denetim mücadelesi başlattı. Kaldırıma park eden resmi polis araçlarına bile ceza uygulanacak.

Kimseye Ayrıcalık Yok

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne (EGM) son dönemde yayaların yürüyüş yolu ve engelli rampalarının bulunduğu bölümlere yapılan yasak parklar konusunda yoğun şikayetler ulaştı.

Bugün'den Kamil Elibol'un haberine göre; bazı şikayetlerde resmi ekip otolarının bile kaldırımlara park ederek trafik kuralını ihlal ettiği ifade edildi. Kaldırımların araçlar tarafından adeta işgal edildiği çekilen fotoğraflar ile belgelendi.

Artan park ihlali şikayetleri üzerine EGM, harekete geçti. 81 İl Emniyet Müdürlüğü'ne park ihlalleri konusunda yazılı bir emir gönderildi. Baştametropol kentler olmak üzere ülke çapında park yasağını ihlal eden sürücülere dönük trafik denetimlerinin katlanarak artırılması planlandı.

Suç olaylarınamüdahale hariç kaldırımlara ya da engelli rampalarına park eden resmi ekip otolarına dahi trafik cezası kesilecek.

İSTİSNA YOK

Uygulamada istisna olmayacak, herkes eşit davranılacak. Resmi ya da sivil ekipler park ihlali yapmamaları konusunda uyarılacak.Asayiş ve ÖnleyiciHizmetler birimlerinde görevli ekipler kaldırımlara, yaya geçitlerine veya engelli rampalarının önüne park eden araç gördüklerinde olay yerine trafik ekiplerini çağıracak.

Hiçbir sürücü aracını kaldırımları kapatır şekilde park etmeyecek. Yayaların geçişlerine engel olan araçlar ceza kesildikten sonra otoparka çekilecek.

Özürlü park yerinde ihlale iki katı ceza

Park ihlali yapan sürücülere 77 TL, özürlüler için ayrılmış park yerine aracını çeken sürücülere ise 154 TL ceza kesilecek. Sürücüler park cezası dışında çekici ve otopark ücreti de ödeyecek.

Kaynak: BUGÜN GAZETESİ

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER