Rakibini Dokuza Katladı

Apple, 2013'ün ilk çeyreğinde 10 yıl sonra ilk kez karında düşüş yaşarken, en büyük rakibi Samsung rakamlarda yükselmeye devam ediyor.

Rakibini Dokuza Katladı

  Samsung ,  akıllı telefon   ve  tablet  cihazlarda  fazla  model   sayısıyle  Apple'a karşı  iyi   bir   strateji seçmiş  görünüyor. Apple, 10  yılın  ardından  bir  mali  dönemde  karlarında düşüş  yaşarken , Samsung   2013 'ün  ilk  çeyreğinde  net   karını  yüzde 42 artırarak 6.5 milyar  dolara  yükseltti.



Wired sitesinin  haberine  göre,  Samsung 'un  mobil  planlama  birimi  başkan  yardımcısı  Hyun Joon Kim,  özellikle   Galaxy   Note  2  ve   Galaxy  S3'ün  satışa  sunuldukları mali  dönemlerde önemli   bir   başarı  elde ettiğini  belirtti .

Strategy Analytics  araştırma   şirketinin  yetkilisi Neil Mawston da, ' Samsung 'un  ilk   çeyrekte Apple'ın yaklaşık  iki  katı  akıllı telefon  sattığını  ve  dokuz katı büyüme gösterdiğini'  belirtti .

' UCUZ  DEĞİL  ÇEŞİTLİ  OLMALI'

Juniper Analytics  şirketiSamsung 'un  ilk   çeyrekte  68 milyon  telefon  sattığını, bu  rakamın dünya   genelinde  satılan 200 milyon  telefonun  yüzde 34'üne denk geldiğini  belirtti . Apple'ın  ilk üç  ay  içindeki  iPhone   satışları  ise 37 milyonda kaldı.  Samsunghafta   sonunda   ABD 'de  satışa sunulacak  Galaxy  S4  ile   yakaladığı   rekabet   gücünü   daha  da artırmayı planlıyor. Apple'ın ise gelişmekte   olan   piyasalardaki  tüketicileri gözüne kestirerek ' ucuz   iPhone '  üreteceği  veya ekran   büyüklüğünü  artıracağı düşünülüyor. Apple'ın  düşük maliyetli   iPhone   stratejisinin arkasında,  iPad   Mini   ile   büyük   başarı   yakalamasının  yattığı öne sürülüyor

Wired,  Samsung 'un  geniş   ürün  yelpazesine karşı  mücadele   veren  Apple'ın  stratejisini   gözden geçirmesi gerekebileceğini  ve  rakibi gibi  çeşitliliğe  gitmesinin  mantıklı   olacağını  savundu.

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER