Mtso'da Aşut Yeniden Başkan

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) Başkan Şerafettin Aşut, 81 meclis üyesinden 69'unun oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi.

Mtso'da Aşut Yeniden Başkan

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) Başkan Şerafettin Aşut, 81 meclis üyesinden 69'unun oyunu alarak yeniden başkanlığa seçildi. Aşut'un oylarının 34'ü blok olarak çıktı. Mahmut Arslan ile Serdal Kuyucuoğlu arasında oldukça çekişmeli geçen Meclis Başkanlığı yarışını ise 1 oy farkla 39 oy alan Arslan kazandı.

MTSO'da 4 Mayıs Cumartesi günü yapılan 81 üyesi ile 197 meslek komitesi üyesinin seçiminin ardından bugün de Yönetim Kurulu ile Meclis Başkanlık Divanı seçimleri gerçekleştirildi. Yönetim Kurulu seçimine Şerafettin Aşut liderliğinde tek listeyle gidilirken, Meclis Başkanlığı için Mahmut Arslan ve Serdal Kuyucuoğlu yarıştı. MTSO konferans salonunda sabah saat 9.00'da başlayan seçimlerde, yönetim kurulu seçimi saat 15.00 sıralarında sonuçlandı. Aşut ve meclis üyelerinin de izlediği oy sayımının ardından yapılan açıklamayla sonuçlar açıklandı. 81 meclis üyesinin tamamının oy kullandığı seçim sonucuna göre, Aşut ve ekibine 34 blok oy çıktı. 35 meclis üyesinin daha oyunu alan Aşut, 69 oyla yeniden MTSO başkanlığına getirildi. seçimde, başkanlık için Çetin Kanar'a 2 oy çıkarken, bir meclis üyesinin de sanatçı Fatih Ürek'in ismini Yönetim Kurulu Başkanı olarak yazması dikkat çekti.

MTSO Yönetim Kurulu listesinde yer alan isimler ve aldıkları oylar şöyle sıralandı: Ufuk Maya 70 oy, Ali Fuat Budur ve Ekrem Sağlam 68'er oy, Hakan Sefa Çakır 66 oy, İbrahim Zeper 63 oy, Fatih Kısa 61 oy, Kasım Tanrıöver 60 oy, Enis Gürbüz Hekimoğlu 56 oy, Nuh Yükselgüngör ve Mehmet Alper Gürsoy 54'er oy. Yönetim Kurulu listesinde yer almayan Ayhan Kızıltan'a 7 oy, Yalçın Darıcı ve Ahmet Akın'a da birer oy çıktı.

Yönetim Kurulu seçiminin tamamlanmasının ardından meclis toplantısına geçen üyeler, burada da Meclis Başkanı ve yardımcılarını seçti. Meclis Başkanlık Divanı seçimi iki aday arasında çekişmeye sahne oldu. seçime yeşil listeyle giren Mahmut Arslan ve ekibi 39 oy alırken, beyaz listeyle yarışan Serdal Kuyucuoğlu ve ekibi ise 38 oyda kaldı. Mahmut Arslan, 1 oy farkla MTSO'nun yeni Meclis Başkanı oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER