Bunu Nasıl Yaptınız..

Mersin'de 4 aydır kayıp olduğu bildirilen 28 yaşındaki Nevruz Taşoğlu'nun korkunç bir cinayete kurban gittiği ortaya çıktı. 50 bin lira para için öldürüldüğü anlaşılan genç kızın cesedi, eski bir köy mezarlığında ağaç dibinde gömülü olarak bulundu.

Bunu Nasıl Yaptınız..

Edinilen bilgiye göre, bir temizlik firmasında temizlik işçisi olarak çalışan Nevruz Taşoğlu, 18 Kasım 2011 tarihinde iş yerine gitmek üzere sabah erken saatlerde Müfide İlhan Mahallesi'ndeki evinden ayrıldı. Ancak genç kız, akşam eve dönmeyince aynı gece babası Hasan Taşoğlu, Siteler Polis Merkezi'ne giderek kızının kayıp olduğunu bildirdi. Kayıp müracaatı üzerine olayla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, konuyu incelemeye aldı. Genç kızın, kaybolduğu gün
bankadan 50 bin lira para çektiğini tespit eden ekipler, konuyu araştırmak üzere özel bir ekip kurdu.

TEKNİK TAKİBE ALINDILAR
Ekiplerin yaptığı çalışmalarda, Nevruz Taşoğlu'nun kaybolduğu gün son olarak birlikte çalıştığı bayan arkadaşı Sema Ç.'nin kuryelik yapan kocası İbrahim Ç. ile görüldüğünün belirlenmesi üzerine karı-kocanın telefonları teknik takibe alındı. Aylar süren sıkı takibin ardından kayıp olduğu bildirilen Nevruz Taşoğlu'nun, İbrahim Ç. (34) ve bacanağı Osman S. (33) tarafından öldürüldüğü anlaşıldı. Gerekli bilgi ve delilleri toplayan polis, ilk etapta iki şüpheliyi gözaltına aldı.

50 BİN LİRA İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ
Şüphelilerin polisteki ifadelerine göre; temizlik firmasında çalışan Nevruz Taşoğlu, iş arkadaşı Sema Ç.'ye, 50 bin lira parası olduğunu ve ev almak istediğini belirterek bu konuda kendisine yardımcı olmasını istedi. Sema Ç.'de konuyu kuryelik yapan kocası İbrahim Ç.'ye anlattı. İbrahim Ç. bir müddet sonra satın alabilecekleri bir ev bulduğunu söyleyerek genç kızdan bankadaki parasını çekmesini istedi. Nevruz Taşoğlu, 18 Kasım 2011 günü bankadan 50 bin lira çekerek İbrahim Ç. ile buluştu. İbrahim Ç.,
beraberinde bacanağı Osman S.ile birlikte genç kızı bir araca bindirerek Üseli köyü yakınlarındaki ormanlık araziye götürdü. Burada genç kızı telle boğarak öldüren şüpheliler, yakındaki eski mezarlık içinde bir ağacın altına gömdü.
Emniyet Müdürlüğü'nde işledikleri cinayeti itiraf eden şüphelilerin verdiği bilgiler doğrultusunda eski köy mezarlığında kazı yapan polis, Nevruz Taşoğlu'nun cesedine ulaştı. Ceset, daha sonra otopsi için Mersin Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Soruşturmayı derinleştiren polis, şüphelilerin eşleri Sema Ç. ve Arzu S. ile olayla ilgileri bulunduğu ileri sürülen M.S., H.T., H.B. ve A.D. adlı kişileri de gözaltına aldı.

AİLE TELEVİZYON PROGRAMINA KATILDI
Bu arada 4 aydan bu yana kayıp olduğu bildirilen Nevruz Taşoğlu'nun ailesinin, bir süre önce bir televizyon programına katılarak kızlarının yüklü miktarda para ile kaybolduğunu söyledikleri ve bulunması için yardım istediği belirtildi. Cinayet şüphelisi olarak gözaltına alınan A.D.'nin de aynı programa telefonla bağlanarak konuyla ilgili yalan ifade verdiği ileri sürüldü.
Cinayetle ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtilirken, gözaltına alınan ikisi bayan 8 kişinin emniyetteki sorgularına devam edildiği kaydedildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER