40 yıllık huyundan vazgeçti

Ünlü sanatçı Kadir İnanır, bel fıtığı ameliyatının ardından bugün ikinci bir ameliyat geçirdi. İnanır'ın akciğerinde tespit edilen iki santimlik iyi huylu tümör başarılı bir operasyonla alındı.

40 yıllık huyundan vazgeçti

Geçtiğimiz günlerde geçirdiği akciğer enfeksiyonu nedeniyle şiddetli öksürüğü ile bel fıtığı patlayıp hastaneye başvuran Kadir İnanır'ın yapılan otopsisinde akciğerinde bir kitleye rastlanmıştı. Yapılan muayene sonucunda akciğer ameliyatından önce 28 Şubat tarihinde 25 yıllık arkadaşı Memorial Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Yunus Aydın tarafından ameliyat edilmişti. Bu ameliyatın hemen ardından da bugün saat 10.30 sıralarında İstanbul Üniversitesi Cerahpaşa Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Kaynak tarafından akciğerindeki kitlenin çıkarılması için 3 saatlik ameliyat oldu. Başarılı geçen ameliyatın sonrasında Beyin ve Sinir Cerrahı Prof. Dr. Yunus Aydın ile birlikte ikinci ameliyatı yapan Prof. Dr. Kamil Kaynak ortak basın açıklaması yaptı.

Prof. Dr. Yunus Aydın, Kadir İnanır'ın sağlık durumu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Bel fıtığı ameliyatından sonra meslektaşım Göğüs Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Kaynak tarafından ikinci ameliyatı da başarı ile sonuçlandı. Gerçekleştirilen 3 saatlik açık ameliyat ile sol akciğerinde görülen tümör alındıktan sonra yoğun Bakım ünitesine alındı. Benim 25 yıllık arkadaşımdı. Hem rastlantı sonucu erken teşhis hem de sigarayı bırakmasına sebep oldu" dedi.

Sol akciğerinden alınan kitlenin kanser olma ihtimalinin fazla olduğunu ve bunu yapılacak patoloji incelemesinden sonra göreceklerini belirten Prof. Dr. Kamil Kaynak da, "Bu zamana kadar işadamı, vali ve bakan gibi kişilerinin ameliyatını yaptım ama kimsenin Kadir Bey kadar seveni olduğuna şahit olmadım. Böyle bir ameliyat yaptığım için gurur duydum. Çok güzel bir ameliyat oldu. Yunus hocanın da bahsettiği gibi ciddi bir bel fıtığı rahatsızlığı vardı. İlk gördüğüm günde dahi ayağa kalkmakta zorlanıyordu.

Ayağında his kaybı vardı. Salı günü bel fıtığı ameliyatından sonra yürür bir haldeydi. Bugün de akciğerine yönelik operasyon gerçekleştik. Akciğerinde iki santime yakın küçük bir kitle vardı. Onu aldık ve temizliğini yaptık. Güzel bir ameliyat oldu. Şu an kendisi uyanık ve yoğun bakımda. Yoğun bakımda olmasının sebebi hastalıktan ziyade yakınlarından ve ziyaretçilerinden uzak tutmak için normal şartlarda normal odaya çıkabilecek kadar iyi durumda" diye konuştu.

Prof. Dr. Kamil Kaynak, şunları söyledi;

"Ailesinden çok fazla akciğer kanseri öyküsü var. Kendisi de iyi sigara içicisiydi. Doktor arkadaşımız böyle bir şeyle karşılaşınca hemen grafik yerine tomografi çekmiş. Enfeksiyonla birlikte akciğer bir kitle görmüş. Biz akciğerdeki böyle tümöral görüntülerin varlığından hoşnut kalmayız. Önden bir tanımız olmasa dahi bir onun kanser olmadığını kanıtlamak için uğraşırız. Sonra biyopsi yapılıyor. Biyopside de şüpheli bir takım tümör hücrelerinden bahsedildiği için biz bunun üzerine gittik. Onun oradan çıkartmanın doğru olacağına karar verdik. Bunun kesin sonucunun patoloji sonuçlarına göre karar vereceğiz 'evet kanser yada hayır kanser değil ' diye o zaman konuşacağız. Bazen iyi huylu tümörlerde zamanla kanserleşiyorlar. Kanser olma ihtimali fazla buna erken teşhis diyebiliyoruz. Patoloji sonuçları 1 haftaya kadar çıkar."

Prof. Dr. Yunus Aydın, ameliyat sırasında kendisinin de hazır bulunduğunu belirterek, "Kamil Bey ameliyatı yaptı bende izledim. Daha önce enfeksiyonla ortaya çıkmıştı. Enfeksiyona bir nevi teşekkür etmek lazım. Yani yakalanan bu küçük kitlenin enfeksiyon olmasa hiçbir belirtisi yoktu. Bizim şansımız apsenin hastada belirti vermesi ve bu tedavi edilirken diğerinin tesadüfen yakalanmasıdır. Küçük bir kitle hiçbir zaman belirti vermez. Eğer bu kitleyi fark etmeseydi kansere çevirecekti. Kamil Bey enfeksiyonun dokularını da buldu ve onları temizledi. Hiçbir şeyin üzeri örtülmüyor. Kanser değil enfeksiyon demiyoruz. Önemli olan erken yakalanıp erken çıkartılmasıdır. Bir de Kamil Bey lenf bezi örneklemelerinde negatif sonuçlara ulaşmıştır. Bu da hasta için sevindirici bir şeydir. Yarın yoğun bakımdan çıkartacağız bir aksilik olmasa haftaya salı günü taburcu edeceğiz" şeklinde konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Prof. Dr. Kamil Kaynak, "Maalesef kapalı ameliyat olamadı. Az önce Yunus hocanın dediği gibi son zamanlarda geçirdiği enfeksiyonlar nedeniyle kitlenin akciğerinde duvara yapıştığı için üç noktadan girmeyi denedik olamadı mecburen açık ameliyat yapmak zorunda kaldık. İki santimlik kitleği aldık ve etrafını temizledik" diye ifade etti. Sigaradan dolayı mı sorusu üzerine Kaynak, '' Sigaranın akciğerlerde böyle tahribat yapma ihtimali çok yüksek. 15 gün önce sigarayı bıraktı. Yani bu enfeksiyondan dolayı sigaradan uzaklaştı. Alkolle alakası yok onu yasaklamadık'' diye konuştu.

Öte yandan, Kadir İnanır'ı ameliyata girmeden önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun telefonla arayarak, "Selvi Boylum Al Yazmalım, Dila Hanım, Bodrum Hakimi, Katırcılar, Tatar Ramazan, Karılar Koğuşu gibi klasiklerle özdeşleşen Kadir İnanır'ı hem perdede hem ekranda görmek, izlemek hakkımız. Bir an önce sağlığınıza kavuşarak hepimizi sevindireceksiniz. Buna inanıyorum" dediği kaydedildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER