Şifalı bitkiler Parkı Açıldı

Mersin merkez ilçe Yenişehir Belediyesi, Mersin ilk “Şifalı Bitkiler Parkı”nı açtı. Parkta, hem Türkçe hem Latince isimleriyle 90 çeşit şifalı bitki yer alıyor.

Şifalı bitkiler Parkı Açıldı

Yenişehir Belediyesi Başkanı İbrahim Genç, Mersin’in ilk “Şifalı Bitkiler Parkı”nı, Limonluk Mahallesi İsmet İnönü Bulvarı üzerinde Yenişehir Belediyesi’nin batısında 5 bin metrekare alan üzerine yaptıklarını bildirdi. Genç, “Dağlarda, kırda, bahçelerde gördüğümüz pek çok sıradan bitkinin, bu parkta hem isimlerini hem de aslında ne kadar şifalı olduklarını öğreneceğiz. Bu parkta her bitkinin köşesinde Türkçe ve Latince isimleriyle birlikte hangi hastalığa iyi geldiğini belirten yazılar konulacak” dedi.
Halkı şifalı bitkiler konusunda bilgilendirmek amacıyla yaptıkları parkta şimdilik 90 çeşit şifalı bitkinin ekimini gerçekleştirdiklerini belirten Genç, bunlar arasında pepino, altın çilek, pasiflora, guava, sakız ağacı, ekinezya, reyhan, fajua gibi bilinen ve bilinmeyen yeni türler bulunduğunu kaydetti.
Bu çalışmaların yanı sıra yeni yeşil alanlar yaratmaya, yeni parklar oluşturmaya da devam ettiklerini dile getiren Genç, bir yandan da mevcut yeşil alan ve parkların bakım ve onarımıile mevsimlik çiçek ve ağaç dikimini de havaların elverdiği ölçüde sürdürdüklerini anlattı. Genç, kendi fidanlığında, yıl içinde yaklaşık 100 bin adet mevsimlik çiçek, 30 bin adet ağaç ve çalı üretimi gerçekleştiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin, tüm yeşil alanlarda dikim çalışmalarına ara vermeden devam ettiklerini söyledi. Yaptıkları parklarımızda çocuklar için oyun alanları, oyun grupları ile vatandaşların çok ilgi gösterdiği spor aletleri bulunduğunu ifade eden Genç, “Her yaştan vatandaşımızın buralarda spor yapmasına olanak sağlıyoruz. Ayrıca mevcut yeşil alanların korunması ve bakım çalışmalarına da özen gösteriyoruz. Bu kapsamda yeşil alanların sulanması, çim biçimi, dikilen ağaçların budanması, parkların temizlik, tamir, bakım ve boyanması da belediyemiz elemanları tarafından yapılmaktadır” diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER