Fuarcılık CNR'la Gelişecek

CNR Holding, Mersin’deki Yenişehir Fuar Merkezi’nin işletmesini üstlendi. 27 yıllık uluslararası fuar deneyimini Mersin ile Anadolu’ya taşıdıklarını belirten CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem, bu yatırımın fuarcılık konusunda Mersin'in yeni hamleler yapmasını sağlayacağını söyledi.

Fuarcılık CNR'la Gelişecek

Uluslararası alanda fuarcılık sektöründe öne çıkmasıyla dikkat çeken CNR Holding, Mersin Yenişehir Fuar Merkezi’yle ilk kez Anadolu’ya açıldı. Bu çerçevede HiltonSA Otel’de basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ile Alan Yönetimi CEO'su Sedat Altunay, Fuarcılık Grubu CEO’su Ali Bulut ve EXPO Fuarcılık Genel Müdürü Gürkan Sekmen katıldı.
Toplantıda, Mersin Yenişehir Fuar Alanı'nın işletmesini üstlenerek kentin ticaret kimliğinin Orta Doğu, Körfez Ülkeleri ile Kuzey Afrika'ya yayılmasına fuarlar aracılığıyla katkı sunacakları ifade eden Ceyda Erem, “CNR olarak 27 yıllık fuar deneyimimizi Anadolu’ya da taşıyoruz. Amacımız Mersin’deki fuarcılığı uluslararası hale getirmek. Mersin’de saklı kalan pek çok değer var. Biz bunları sadece Orta Doğu değil, Avrupa ve Uzak Doğu pazarlarına da tanıtmayı hedefliyoruz. Akdeniz'in dışa açılan vitrini Mersin'in cazibe merkezi haline getirilmesine yönelik olarak Mersin'e yaptığımız bu yatırım, günümüzün en büyük pazarlama mecrası olan fuarcılık konusunda Mersin'in yeni hamleler yapmasını sağlayacak” dedi.
Mersin’in Türkiye sanayi ve ihracatındaki önemine dikkat çeken Alan Yönetimi CEO'su Sedat Altunay da Ege’de İzmir, Marmara’da İstanbul dünyaya açılan bir kapı ise Akdeniz’de de Mersin’in bu görevi üstlendiğini kaydetti. Altunay, “Bu nedenle biz CNR olarak yatırımda Mersin’e öncelik verdik. Mersin’in açılacak havalimanıyla birlikte 2023 yılında 20 milyon nüfusa ev sahipliği yapması bekleniyor. Mersin gerek doğalgaz gerekse petrol kaynaklarına yakınlığıyla Türkiye için çok önemli bir değer. Biz de İstanbul’da yapılan fuarlarımızın bir kısmını buraya taşıyacağız. Mersin’de yapılan bazı fuarlarımızı da İstanbul’a açacağız. Düzenleyeceğimiz fuarlarla Mersin ekonomisine katkıda bulunacağız” diye konuştu.
CNR EXPO Fuarcılık Genel Müdürü Gürkan Sekmen ise “CNR’ın bugüne kadar İstanbul’da düzenlediği birçok fuarını buraya taşıyacağız. Örneğin bugüne kadar karada yaptığımız ve yat sektöründe marka olan Boatshow Fuarımızı önümüzdeki yıllarda Mersin Yat Limanı’nda gerçekleştireceğiz. Böylece Boatshow ilk kez denize açılacak. Yine Mersin’in otelcilik alanındaki birikimi ve yeni yatırımlarını göz önüne alarak TUSİD Fuarı’mızı buraya taşıma kararı aldık” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER