24 Şehit İçin Kutlama Yapmışlar

KCK davasının gizli tanığı verdiği ifadede terör örgütünün 24 şehit için kutlama yaptığını söyledi.

24 Şehit İçin Kutlama Yapmışlar

Erzincan'da gerçekleştirilen Kck operasyonu ile ilgili olarak Erzurum'da tutuklu olarak yargılanan 10'u tutuklu 17 kişinin yargılanmasına devam edildi. Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada gizli tanık Kuzey, yüzü mozaiklenerek kamera ile duruşmada ifade verdi.

Kuzey, "Hakkari'de şehit edilen 24 asker için kutlama programı düzenlendi." diye konuştu.

KÜRTÇE SAVUNMA TALEBİ REDDEDİLDİ

Erzurum'da görülen duruşmaya tutuklu sanıklarda Yaprak Oruç dışındaki Yorgun Bektaşoğlu, Bişer Bilen, Yakup Kırmızı, Abdullah Kızılkaya, Leyla Ülgen, Sinan Salhan, Murat Tak, Sadık Yılmaz, Mehmet Bozdağ ile tutuksuz 7 sanık katıldı. Kimlik tespitlerinin yapılması ardından mahkeme heyeti bir kısım sanıkların "Kürtçe savunma" talebini reddetti.

Daha önce gizli tanık olarak polise ve savcılığa ifade veren gizli tanık Kuzey de başka bir odada görüntülü kamera sisteminde sesi değiştirilerek tanık olarak dinlendi.

Erzincan'daki Kck yapılanması ve YDG terör örgütü Pkk'nın dağ kadrosuna eleman kazandırdıkları iddiasıyla Erzurum 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15-20 yıl arasında değişen yıllarda hapis istemiyle yargılanan sanıkların yargılanmalarına devam edildi.

"SENİ GİZLİ TANIK OLARAK DİNLEYECEĞİZ"

Aynı örgüt evinde birlikte kalan ve tanık olarak dinlenen gizli tanık Kuzey'e ilk soru mahkeme Başkanı Mustafa Kahya tarafından "Sesimi rahat duyabilir musunuz" şeklinde soruldu. Gizli tanık Kuzey "Evet" dedi. Mahkeme Başkanı Kahya, "Senin kimliğini açıklamadan gizli tanık olarak dinleyeceğiz" dedi.

Gizli tanık, "Daha önce vermiş olduğum ifadelerimi tekrar ediyorum, konuşmak istemiyorum" diyerek ifadesinin okunmasını istedi. Yüzü mozaiklenen gizli tanık Kuzey'in 1.5 sayfalık ifadesi hakim Hülya Özkan tarafından okundu.

24 ŞEHİT İÇİN KUTLAMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Kuzey'in ifadesinde öğrencilerin Erzincan'da örgüt adına faaliyet yürüten öğrencilerin örgüt adına futbol turnuvaları düzenleyerek örgüte gelir sağladıklarını anlattı. Gizli tanık Kuzey ifadesinde, "Hatta bu futbol turnuvasının dağdaki Pkk'lı Müslüm Göçer adına düzenlendiğini, örgütün YDG gençlik evinde toplanan öğrencilerin Hakkari'de şehit edilen 24 asker için kutlama programı düzenlendi.

Grup içinde isimlerini verdiğim öğrencilerin bir kısmı örgütün dağ kadrosuna kazandırılmıştır. Zaman zaman polis evlere baskın yapıyordu. Hatırladığım kadarıyla 6-7 kez baskın yapıldı. Gençlik yapılanması kapsamında kiralanan evler Buğday pazarında bulunuyordu. En son Ebru Ç.'nin dağ kadrosuna katılmak için evden ayrıldığını duydum" dedi.

KAMERALI TEŞHİS YAPTI

Mahkeme Başkanı Mustafa Kahya'nın "Şimdi kamerayla yüzüne tutacağımız sanıkların hepsinin isimlerini tek tek bize söyle" dedi. Gizli tanık Kuzey, sanıklar içinde sadece Yorgun Bektaşoğlu ve Bişer Bilen'i tanımadı. Diğer sanıkları 'evet' diyerek 'tanıyorum' dedi.

Bir kısım tutuklu sanık avukatı İrfan Sarı, "Gizli tanığa sormak istiyorum, neden mahkeme huzurunda ifade vermedi. Tehdit edilme korkusuyla mı ifade vermek istemiyor" dedi.

Gizli Tanık Kuzey ise, "Bu soruya cevap vermek istemiyorum" dedi. Daha sonra Avukat İrfan Sarı, "Gizli tanığın suçlamalarını kabul etmiyoruz. İnsanlar cezaevine moral için gider, ziyaret için gider. Kaldı ki Ebru Ç. örgütün dağ kadrosuna katıldığına iddia etmiş ise bir süre önce mahkemece salıverilmesi bir gerçektir. Müvekkillerimizin basın açıklamaları demokratik hukuk çerçevesinde yapılan basın açıklamalarıdır. Gizli tanığın müvekkillerimin örgütün dağ kadrosuna elaman kazandırılması yönündeki suçlamalarını kabul etmiyoruz" dedi.

Tutuklu sanıkların kendi aralarında Kürtçe konuşmaları ise mahkeme başkanı tarafından zapta geçirildi.

Mahkeme heyeti tutuklu sanıkların kuvvetli suç şüphesi ile tutukluluk hallerinin devamına karar vererek bu celsede gelmeyen gizli tanık Özgür'ün önümüzdeki yapılacak duruşmada dinlenmesine karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

BİTLİS'TEKİ Kck DAVASI'NDA KARAR

Bitlis'te Kck operasyonunda gözaltına alınan ve haklarında dava açılan 30 sanıktan 27'si çıkarıldıkları mahkemede mahkum edilirken, 3 kişi beraat etti.

Van 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 30 sanık hakkındaki davanın karar duruşması 9 saat sürdü. Duruşma sonrası mahkeme heyeti aralarında Sağlık Emekçileri Sendikası Bitlis Şube Başkanı Sedat Güler'in de bulunduğu 27 kişiyi mahkum etti. Mahkeme heyeti Şaban Tan ve Cemil Tokat'a 'Örgüt yöneticiliğinden 12'şer yıl, Yüksel Ozan'a 11 yıl 4 ay, Sinan Aygül, Şaize Çelik, Erdinç Tülay, Celal Orak ve Abdulmenaf Orak'a 'Örgüt Üyeliği'nden 10'ar yı hapis cezası verdi.

Aralarında SES Bitlis Şube Başkanı Sedat Güler'in de bulunduğu 19 sanığa da 'örgütsel amaçlı kamu görevlilerine direnme', 'taşlı saldırıda bulunma' suçundan 6 yıl 3 ay olmak üzere toplam 204 yıl 1 ay hapis verdi. Kararın ardından sanıklar geniş güvenlik önlemleri altında Van F Tipi Cezaevi'ne gönderildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER