10 işçi suya kapıldı

Adana'nın Kozan ilçesinde inşaatı devam eden Gökdere Köprü Barajı tüneli kapağı patladı. 11 işçi sulara kapılarak kayboldu.

10 işçi suya kapıldı

Adana'nın Kozan ilçesinde yapımı devam eden Gökdere Köprü Barajı'nın tünel kapağının patlaması sonucu sel sularına kapılıp kaybolan işçi sayısının 10 olduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Ergenuşağı Köyü yakınında Göksu Irmağı üzerinde özel bir firma tarafından inşa edilen ve su tutmaya başlanan Gökdere Köprü Barajı tünel kapağı basınç nedeniyle patladı, patlamayla birlikte göl alanında biriken sular ırmak yatağında sele dönüştü. Bu esnada şantiyede çalışan işçilerden Selahattin Aral, Erdal Demirçelli, Veli Damaksız, Erkan Yiğen, Necmettin Karayiğit, Eyüp Altıntaş, Mehmet Yılmaz, Durmuş Yalçın, Latif Değirmenci kardeşi Cumali Değirmenci ve Hasan Polat sel sularına kapılarak kayboldu. Yapılan arama kurtarma çalışmalarının ardından bulunan Mehmet Aksoy ve Zakir Demirelli Kozan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, diğer 10 işçiye ise ulaşılmaya çalışılıyor.

UMUTLU BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Adana'nın Kozan ilçesinde inşa edilen ve su tutmaya başlayan barajın, tünel kapağının patlaması sonucu sel sularına kapılarak kaybolan 10 işçiyi arama çalışmaları sürerken, işçilerin yakınları gelecek iyi haberi bekliyor.

Kozan'a bağlı Ergenuşağı köyü yakınında Göksu Irmağı üzerinde özel bir firma tarafından yapımına 2009 yılında başlanan 'Adana-Kozan Köprü Barajı'nın tünel kapağının patlaması sonucu oluşan sel sularına kapılan 10 işçinin bulunmasına yönelik çalışmalar sürüyor. Konya 3. Ana Jet Üssü'nden havalanan ve gece görüş donanımına sahip skorsky helikopterle havadan arama-tarama çalışması gerçekleştirilirken, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ile Adana Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı sualtı polisleri de karadan kurtarma
çalışmasını sürdürüyor. Söz konusu çalışmaları yakından takip eden işçi yakınlarıysa, gelecek iyi bir haberle teselli bulmak istiyor.

Sel sularından kurtarılarak, mesai arkadaşları tarafından olay yerine çağrılan ambulansla Kozan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak burada tedavi altına alınan Zakir Erdemli (31) ve Mehmet Aksoy'un (52) hayati tehlikesinin bulunmadığını öğrenildi. Öte yandan, 'Adana-Kozan Köprü Barajı'nda meydana gelen patlamayla ilgili olarak işçi yakınlarından çarpıcı iddialar güdeme taşındı. Baraj kapağında olaydan yaklaşık 2 gün önce çatlaklar oluştuğuna dikkat çekilirken, bu çatlakların da kum torbalarıyla kapatılmaya
çalışıldığı, ancak buna rağmen başarılı olunamadığı öne sürüldü. Söz konusu iddialarsa araştırılıyor.

ARAMA ÇALIŞMALARINA ARA VERİLDİ


Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, ilçedeki Gökdere Köprü Barajı Derivasyon Tüneli'nin kapağının patlamasının ardından başlatılan arama-kurtarma çalışmalarının gece yapılamayacağını, sabah saatlerinde yeniden çalışmalara başlayacaklarını açıkladı. Şu anda su debisinin çok yüksek olduğunu kaydeden Sevgili, şafak vaktiyle birlikte arama-kurtarma çalışmalarının kaldığı yerden devam edeceğini ifade ederek, barajdaki patlamayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü, şu an için net bir şey söylemenin de doğru olmayacağını söyledi.

Barajda doktor olarak görev yapan Yılmaz Tunç, patlama nedeniyle işçilerin sel suyuna kapılıp sürüklendiğini, sudan 2 kişiyi yaralı olarak kurtarıldığını ve onların sağlık durumunun iyi olduğunu belirtti.

Öte yandan, kayıp işçilerin yakınları, şantiye civarındaki bekleyişini sürdürüyor. Aileler, iyi haberlerin gelmesini umuyor. Kaybolan işçilerden Mehmet Yılmaz'ın ablası Necmiye Yılmaz, kardeşinden şu ana kadar herhangi bir haber alamadıklarını ve endişeli bir şekilde beklediklerini belirterek, "Kardeşimden gelecek iyi haberi umutla bekliyoruz" dedi.

Sel suyuna kapılarak kayıplara karışan işçi yakınlarından yaşlı bir kadın da, "Benim eniştem burada çalışıyordu. Kepçenin üzerinde suda giderken görmüşler. 3 tane iş makinesi varmış, üçünü de suya giderken görmüşler" diye konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER