Kesk Eylemi Olaysız Sona Erdi

Mersin'de KESK tarafından son KCK operasyonunda bazı sendikacıların tutuklanmasını protesto amacıyla düzenlenen eylemde, polisle sendikacılar arasında gerginlik yaşandı. Geçen haftaki olaylı eylemi de protesto eden KESK üyeleri, yürüyüş düzenleyerek basın açıklaması yaptı.

Kesk Eylemi Olaysız Sona Erdi

KESK Mersin Şubeler Platformu tarafından düzenlenen eyleme, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ile BDP Van Milletvekili Nazmi Gür de destek verdi. KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul'un da katıldığı eylemde, sendika binası önünde toplanan kalabalık, Atatürk Caddesi üzerindeki Büyükşehir Belediye binasına kadar yürümek istedi. Ancak polis, yürüyüşün kanuna aykırı olduğunu belirterek sendikacıların önüne çevik kuvvet ekipleriyle barikat kurdu. Emniyet yetkilileri, kalabalığın ancak küçük gruplar
halinde sessiz bir şekilde gitmek istedikleri yere gidip orada basın açıklaması yapabileceklerini söyledi. Bunun üzerine KESK Mersin Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Remzi Çiftçi ile Genel Sekreter İsmail Hakkı Tombul ve CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, emniyet yetkilileri ile bir süre görüştü. Yapılan görüşmelerin ardından kalabalığın yürüyüşüne izin verildi.
KESK üyeleri daha sonra Adana'dan katılanlarla birlikte İstiklal Caddesi'ni takiben sloganlar eşliğinde Atatürk Caddesi'ndeki Büyükşehir Belediye binasına kadar yürüdü. Eylemcilere burada Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk de katılarak destek verdi. Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylemde konuşan KESK Dönem Sözcüsü Remzi Çiftçi, geçen haftaki olaylı gösteriyi hatırlatarak, polisin şiddet kullanarak 36 arkadaşlarını gözaltına aldığını ileri sürdü. Demokratik kitle örgütleri olarak basın açıklaması
hakları olduğunu dile getiren Çiftçi, buna güvenlik güçlerinin engel olamayacağını, polisin bu tutumunu kabul etmediklerini söyledi.
KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul ise, bugüne kadar hiçbir baskı, hiçbir yasak ve hiçbir yasanın KESK'in haklı mücadelesini engelleyemediğini belirterek, "Bundan sonra da engellemeyecek. Çünkü bizim sürdürdüğümüz mücadele, emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesidir, faşizme karşı demokrasi ve özgürlük mücadelesidir, ırkçılığa, şovenizme karşı hakların kardeşliği mücadelesidir. Mücadelemiz sendikal hak ve özgürlükler mücadelesidir. Biz biliyoruz, bu topraklarda insandan yana, emekten yana,
özgürlükten yana hangi değerler üretilmişse, bunu bu alanda bulunan devrimciler, emekçiler, yurtseverler üretmiştir. Bu mücadele tarihi bizim tarihimizdir. İşte bütün bu tarihten aldığımız güçle sokaklardayız. İşte bizi yenilmez kılan bu mirastır" dedi.
Hükümetin, kendisi gibi düşünmeyen herkesi baskı ile zorla sindirmeye çalıştığını öne süren Tombul, "Türkiye yarı açık cezaevine dönüştürüldü. Gazeteciler, seçilmiş milletvekilleri, belediye başkanları, aydınlar, avukatlar, bunlar da yetmiyor 30 KESK'li arkadaşımız bugün tutuklu. Neden tutuklular? Çünkü AK Parti'nin bu ülkeye yerleştirmeye çalıştığı muhafazakar, liberal, baskıcı, otoriter anlayışa itiraz ettikleri için, direndikleri için tutuklular. Ama tutuklasalar da bütün bu mücadele devam edecek"
diye konuştu.
CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, bu eylemle bugün Mersin'den tüm Türkiye ve dünyaya bir demokrasi dersi verildiğini ileri sürerek, "Kamu emekçilerinin örgütlü sendikası olan KESK üyeleri, Mersin halkı ile bütünleşerek demokratik haklarını kullanarak böyle bir yürüyüş yapmışlardır. Bu mücadele hiçbir şekilde şiddetle bastırılamayacaktır. Çünkü bu mücadele haklı bir mücadeledir, bu mücadele kardeşlik mücadelesi, özgürlük mücadelesidir. Bu mücadelenin önünde hiç kimse duramayacaktır" şeklinde konuştu.
BDP Van Milletvekili Nazmi Gür de, hiçbir şart altında insanların düşüncelerini, ifadelerini özgürce ifade etmekten alıkonulamayacağını savunarak, demokrasinin en önemli kriterlerinden birinin de bu fikirler etrafından örgütlenmek olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından eylem olaysız olarak sona erdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER