Mersin Gürledi

Spor Toto Süper Ligi'nin 28. haftasında kendi saha ve seyircisi önünde Mersin İdman Yurdu'nu konuk eden Trabzonspor, rakibine 3-2 mağlup oldu.

Mersin Gürledi
MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

8. dakikada Volkan'ın sağ taraftan yaptığı ortayı kaleci Hakan, çift yumrukla uzaklaştırdı. Zokora'nın önüne düşen topa gelişine vuruşu ise farklı bir şekilde üstten auta çıktı.

16. dakikada kaleci Hakan Arıkan'ın ceza sahası içinde uzaklaştırmak istediği top Colman'a çarparak auta çıktı.

20. dakikada Zokora'nın sol kanada gönderdiği pasta Henrique'nin ceza sahası içine gönderdiği topu kontrol eden Volkan, fileleri havalandırdı ancak Henrique için ofsayt bayrağı kalktı.

31. dakikada Moritz'in ceza sahası dışından kaleyi yokladı, meşin yuvarlak kaleci Tolga'da kaldı.

33. dakikada Mustafa Keçeli'nin sol taraftan yaptığı ortaya Moritz'in kafa vuruşu Tolga son anda çıkardı, pozisyonu takip eden Nobre boşta kalan topu filelere gönderdi. 0-1

43. dakikada Ben Yahia'nın sol taraftan kullandığı korner atışına ceza sahası içinde Moritz'in kafa vuruşu yandan auta çıktı.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

46. dakikada soldan Beuneo'nun ceza sahasına ortaladığı serbest vuruşta kafalardan seken topu Nobre altıpas önünden ağlara gönderdi. 2-0

54. dakikada sol taraftan gelişen Trabzonspor atağından Cech'in yaptığı orta kale sahası içindeki Henrigue'yi aşınca topu Boum kornere gönderdi.

60. dakikada Volkan pasına ceza sahası içine sol çaprazdan bindirme yapan Cech'in şutu kaleciden döndü. Dönen topa Halil'in kafa vuruşu yine kaleciden döndü. Boşta kalan topa Cech'in vuruşu bir kez daha Hakan'dan döndü. Halil'in ikinci vuruşunda ise top ağlarla buluştu. 2-1

66. dakikada Olcan'ın sağ taraftan kale sahası içine gönderdiği topa Henrique istediği gibi vuramayınca meşin yuvarlak auta çıktı.

68. dakikada Olcan sağ taraftan rakiplerinden sıyrılarak ceza sahası içine girdi. Vuruşu ise savunma oyuncularına çarparak havalandı. Kalesinden çıkan Hakan topu kontrol etti.

83.dakikada Adrian pasına ceza sahası içinde bekletmeden mükemmel bir vuruş yapan Olcan'ın şutu kaleci Hakan'ın sağından ağalarla buluştu. 2-2

87. dakikada Adrian pasında topu önüne alan Halil Altıntop'un vuruşunu kaleci Hakan iki hamlede kontrol etti.

88. dakikada ceza sahası sol köşesine gönderilen pası kontrol edip rakibinden kurtulan Hasan'ın vuruşu Tolga'nın üstünden ağalarla buluştu. 3-2

UEFA Avrupa Ligi defterini Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven'e elenerek kapatan Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'de evinde ağırladığı Mersin İdman Yurdu'na yenilerek play-off yarışında ağır bir yara aldı. Eski oyuncusu Hasan Üçüncü'nün ayağından son dakikada yediği golle 3-2 mağlup olan bordo-mavili takımda kan kaybı devam etti.
Maçın ardından basın toplantısı düzenleyen Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Kazanmaları gerektiği bir maça çıktıklarını belirterek, "Kritik bir dönemdeydik. Avrupa sonrası oynayacağımız maçta alacağımız 3 puan hem yorgunluğumuzu, hem moralsizliğimizi hem de güvensizliğimizi daha iyi hale getirebilirdi. Hırs, arzu ve düşünce olarak böyleydi ama sahaya ilk yarıda yansıyan böyle değildi. İlk yarıda rakip kontrollü oynadı. Biz ne hücumda ne defansta tehlikeli olamadık. Rakibin az olan
pozisyonlarının bir tanesinde de golü yedik. Çok rahat gol yedik" dedi. Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü:
"İkinci yarıda beklemediğimiz anda yediğimiz golden sonra oyun güzelleşti. Rakip sahada bastık, rakibi çıkarmadık, etkili ataklar yaptık. Bütün bunlar oyunu 2 - 2'ye getirdi, 3 - 2'ye de getirebilirdi. Pozisyonlarımız var. Oyunun tamamına baktığımızda bizim 5-6 atmamız gerekirken, rakibin belki 1 veya 2 tane atmamız gerekirken 3 tane onlar bize attı. Biz zor gol attık ve kolay goller yedik, maçı da kaybettik. Bizim için beklenmeyen bir skordu bu maç. İlk yarı tamamen olumsuzduk ama ikinci yarıda
galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum" dedi.

"PLAY-OFF ŞANSIMIZ HALA SÜRÜYOR"
Trabzonspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, bir soru üzerine takımın Play-Off şanslarının sürdüğünü ifade ederek, "Kaybettiğimiz puanlar kendi içimizde bizi oldukça moralsiz bırakıyor. Bugün kazandığımızda çok büyük avantaj yakalayacaktık. Sadece aşağıyla değil yukarıyla da farkı kapatmadığın zaman da bir moralsizlik oluyor. Değişik bir sistemle oynuyorsunuz. Bu durumda olan bir takım olarak rahatsızlığı en çok yaşayan takımız. Şampiyonlar Ligi'nde oynayan bir takım olarak 3 günde bir maç yapıyorduk.
Bundan sonra belki bu tempo düzelecek ama bu kez de moral değerlerini düzeltmek zor olacak. Bizim şu aşamada kaybettiğimiz puanlara rağmen Play- Off şansımızı yakalamak ve yukarı çıkmak için hala şansımız var. Ama futbolda en rahat maçı bile kazanamıyorsanız her türlü sorununuz da var demektir. Hayat devam ediyor, maçlar devam ediyor. Oyuncularımız da bu konuda inançlı olmak zorunda" diye konuştu.

NURULLAH SAĞLAM: "BİZİ RAHATLATACAK BİR 3 PUAN ALDIK"
Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Nurullah Sağlam ise zorlu bir müsabakadan 3 puanla ayrılmanın kendilerini rahatlattığını belirterek, "Zorlu müsabaka olacağının bilincindeydik. Maçtan önce yaptığımız planlar çok tutmadı diyebilirim. 60. dakikaya kadar kontrollü oynayıp, 60'tan sonra rakibin temposunun düşeceğini düşünüyorduk. Ama 60'tan sonra Trabzon takımı çok coşkulu oynamaya başladı. O bölümdeki coşkularıyla oyun genelinde oynasalardı zaten ligde daha iyi yerlerde olabilirlerdi. 2-2'den sonra maçı
kaybedebilirdik de. Ama son bölümde bir gol atarak kazandık. Buradan bizi rahatlatacak 3 puan aldık. Sahadaki tüm oyunculara teşekkür ederim. Trabzonspor ve bizim açımızdan önemli bir 3 puan vardı sahada. Centilmence geçen bir maçta emeği olan herkese, başta Yunus Yıldırım olmak üzere teşekkür ederim"
dedi.

ZOKORA: "BU MAÇTA BURAK YILMAZ'I ARADIK"
Trabzonspor'un Fildişili oyuncusu Didier Zokora Mersin İdman Yurdu maçında Burak Yılmaz'ı aradıklarını söyleyerek, "Bizi çok rahatlatcak, ileri yoluna koymak için bize çok yardımcı olacak bir galibiyeti kaçırdık. Üstelik evimizde yenilmemiz daha sıkıntı verici bir durum. Altımızdaki rakipler berabere kalmışken ve üzerimizdekiler karşılaşacakken 3 puan kaybetmek ciddi bir sorun. Artık bütün dikkatimizi oynamamız gereken 6 maça vereceğiz. Henrigue , Burak'ın yerine oynadı. Onu rencide etmeden şunu
söyleyebilirim; elinizde Burak gibi ülkede en çok korkulan forvet oyuncusu haline gelmiş, istatistikleri alt üst etmiş bir oyuncu varsa, ne olursa olsun onu ararsınız ve bu akşam onu aradık" dedi.
Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Henrique ise, "Ligin önemli bir haftasında önemli bir maç kaybettik. Her maç önemlidir ama bize bir galibiyetten fazlasını bize getirecek maçtı. Kaybetmemiz üzüntü verici. İkinci yarıda çok efor sarf ettik ama bize maçı getirecek skora ulaşamadık" dedi.
Mersin İdman Yurdu oyuncusu Erman Özgür ise, "Son yarım saatte rakibin oyundan düşeceğini hesapladık ama aksine Trabzonspor son yarım saat üstün ve baskılı oynadı. Tabi bizim skoru koruma içgüdümüz de rol oynadı bunda. Ateşe düşmek üzere olduğumuz bir haftada puan ve güven açısından kazanmak önemliydi. Bir maç daha kazanırsak ligde istediğimiz noktaya geleceğimize inanıyoruz" dedi.
Mustafa Keçeli, "Çok sakatımız vardı ama yeni yeni toparlanmaya başladık. Bu maç bizim için önemliydi. Alttaki rakiplerimiz puan almaya başladı. Bugün iyi konsantre olduk. Özellikle ilk yarı iyi konsantre olduk ve istediğimiz 3 puanı aldık. Trabzonspor'da kazanabilirdi.

ALANZİNHO BEŞİKTAŞ MAÇINDA YOK
Mersin İdman Yurdu maçında gördüğü sarı kart sonrası Trabzonspor'un Brezilyalı oyuncusu Alanzinho cezalı duruma düştü. Bordo-mavili oyuncu, Spor Toto Süper Ligin 29. haftasında oynanacak olan Beşiktaş maçında forma giyemeyecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER