OSB ye Yangın Alarm Sistemi

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (OSB) yönetiminin, bölgede meydana gelebilecek olası yangınlara daha kısa sürede müdahale edebilmek amacı ile 'Alarm Haber Alma Merkezi' kuracağı bildirildi.

OSB ye Yangın Alarm Sistemi

Geçtiğimiz günlerde bir fabrikada yaşanan yangının ardından bir dizi çalışma başlatan OSB yönetimi, bölgedeki muhtemel yangınlara karşı alınan önlemleri arttırmak için harekete geçti. Bu kapsamda bölge içerisinde meydana gelebilecek bir yangına en kısa sürede müdahale edilmesi amacı ile OSB İtfaiye Amirliği bünyesinde 'Alarm Haber Alma Merkezi' kurulacağı belirtildi. Kurulacak olan sistem çerçevesinde, her fabrikaya takılacak olan alarm ve kamera sistemleri aracılığı ile itfaiye amirliğindeki merkeze kesintisiz olarak bilgi aktarılacağı ve bu bilgilerin merkezde bulunan itfaiye görevlisi tarafından değerlendirilerek itfaiye araçlarının yönlendirilmesiyle yangına kısa sürede müdahale edilmesinin sağlanacağı kaydedildi.
Sistemle ilgili bilgi veren OSB İtfaiye Amiri Muhsin Batıhan, OSB Müdürlüğü'nün kendi bünyesinde kuracağı 'Haber Alma Merkezi' ile 7 gün 24 saat kesintisiz çalışabilen elektronik güvenlik sistemini tesis etmek için projelere başladığını belirterek, "Bu sistemin tesis edilmesindeki amaç, olası risk durumlarında olaya anında ve hızlı bir şekilde müdahale etmektir. Alarm Haber Alma Merkezine bağlı sistem 20 saniye içerisinde bilgiyi merkeze ulaştıracak, gerekli verileri alan itfaiye ekibimiz çıkış yaparak 3 dakika gibi kısa bir zamanda olay yerine intikal edecektir. Böylece işletmelerimizde olası bir yangın durumundan haberdar olunarak, insanların güvenli tahliyesini sağlamak ve yangına zamanında müdahale edilerek yangının büyümesi, can ve mal kayıplarının engellenmesi sağlanacaktır” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER