Mersin Vergi Bilincine Sahip

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin’in 2011 yılında vergi tahsilatında gümrük gelirleri dahil 6. sırada, tahsilat oranında ise 3. sırada yer aldığını belirterek, bu rakamların vergi bilincine sadık bir mükellef yapısına işaret ettiğini söyledi.

Mersin Vergi Bilincine Sahip

Mersin Vergi İdaresi Başkanı Serdar Aksoy, 27 Şubat-4 Mart Vergi Haftası kapsamında kalabalık bir heyetle Vali Güzeloğlu’nu makamında ziyaret etti. Güzeloğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, modern devlet tanımı içerisinde verginin, vatandaşlığın en önemli sorumlulukları arasında yer aldığını vurguladı. Güzeloğlu, “Vergi, kamu maliyesi açısından bu kadar önemli bir kaynak olarak yer alırken, aynı zamanda demokratik bir toplumda birey kimliğini ve sorumluluklarının tam anlamıyla yerine getirilmesinde öne çıkması gereken bir kavramdır. Büyüyen ekonomimizin ve güçlenen Türkiye’nin vergi gelirleri alanında sağladığı artışı ve vatandaşlarımızın vergiye dönük sorumluluğunun gelişmesini her geçen yıl keyifle izliyoruz” dedi.
Mersin’deki vergi bilincine değinen Güzeloğlu, kentte vergi bilincinin ve bağının oluşmasında son derece anlamlı bir işbirliği ve karşılıklı gönüllülük sürecinin oluşturulduğunu kaydetti. Mersin’in Türkiye’nin gelişen, güçlenen ve büyüyen ekonomisinde sorumluluklarıyla öne çıkan bir büyükşehir olduğunu dile getiren Güzeloğlu, 2011 yılı sonu değerlendirmesinde Mersin’in, Türkiye’nin vergi tahsilatında gümrük gelirleri dahil 6. büyük kent olduğuna dikkat çekti. Bu açıdan 2010 ve 2011 yılında aynı noktada bulunan Mersin’in, istikrarlı olarak her geçen gün daha da büyüyerek yoluna devam ettiğine vurgu yapan Güzeloğlu, “Mersin, vergi konusunda daha büyük bir başarıyı tahsilatta göstererek, ülkemizdeki 81 il ve vergi dairesi başkanlıkları arasında tahsilat oranında 3. sırada yer alıyor. Rakamlar da son derece önemli ve vergi bilincine sadık bir mükellef yapısının Mersin’de bulunduğunu gösteriyor” dedi.
Mersin’in Türkiye’nin ekonomik büyümesinde bir önceki yıl vergi gelirlerini yüzde 29 oranında arttırdığını ve Türkiye’nin gelişmesine katkı koyan illerin başında geldiğini ifade eden Güzeloğlu, “Mersin, Türkiye’de kamu harcamalarından daha fazlasını kamuya kaynak olarak aktarmakta ve bir nevi kendi yarattığı değerlerin daha ötesinde bulunmaktadır. Vergi dairemizin kayıtları doğrultusunda Mersin, toplam tahsil edilen kamu gelirleri açısından Türkiye’de 2010 yılına göre çok büyük bir artış gösterip yüzde 2’den yüzde 2,2’ye varan bir sıçrama gerçekleşmiştir. Tüm bunları devam eden yatırımlar anlamında düşünürsek Mersin, Türkiye’nin ekonomik büyümesi ile orantılı olarak gelişen, bu doğrultuda kamuya aktardığı gelirleri sürekli olarak artan bir şehir olarak ön plana çıkmaktadır” diye konuştu.
Vergi Haftası’nın 1990 senesinden itibaren kutlanmaya başlandığını anımsatan Mersin Vergi Dairesi Başkanı Aksoy ise bu hafta içerisinde vergi mükellefleri ile bir araya gelmeye gayret ettiklerini söyledi. Hafta dolayısıyla bir dizi ziyaret gerçekleştireceklerini bildiren Aksoy, hafta boyunca yapacakları etkinlikler hakkında Güzeloğlu’na bilgi verdi. Aksoy, “Vergi Haftası dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ortak olarak ilköğretim okullarında vergi konulu eğitim programları düzenlendi. Cuma günü de Mersin Üniversitesi’nde (MEÜ) düzenleyeceğimiz panel ile vergiciliğin yeni yüzünü tartışacağız” ifadelerini kullandı.
Aksoy, Gelir ve Kurumlar Vergisi rekortmenlerinden 5’er kişiye Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hediye gönderildiğini de aktararak, Vali Güzeloğlu’nun katıldığı bir törenle hediyeleri sahiplerine teslim etmek istediklerini sözlerine ekledi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER