Mersin Polisi Yürüyüşe İzin Vermedi

Mersin'de Suriye'nin emperyalist güçler tarafından işgal edilmek istendiğini gerekçe göstererek yürüyüş yapmak isteyen Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) üyesi bir gruba polis müdahale etti.

Mersin Polisi Yürüyüşe İzin Vermedi

Öğle saatinde ÖDP İl binası önünde toplanan bir grup partili, 'Emperyalist işgale hayır, küresel katil ABD Ortadoğu'dan defol' yazılı pankart açarak, Suriye için Atatürk Caddesi üzerindeki Büyükşehir Belediyesi önüne yürümek istedi. ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Önder İşleyen, KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, Eğitim-Sen Genel Başkanı Ünsal Yıldız ve KESK Yürütme Kurulu Üyesi Ali Kılıç'ın da yer aldığı grubu uyaran Mersin İl Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, yapılmak istenen yürüyüşün Toplantı ve
Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na aykırı olduğunu ve izin vermeyeceklerini belirttiler. Partililerin, sloganlar atarak yürüyüşte ısrar etmeleri üzerine kısa süreli arbede yaşandı. Arbede sırasında sivil polis gruba biber gazı sıkarak müdahale ederken, partililer de ellerindeki bayraklarla polise vurmaya çalıştı. Parti yetkilileri ve emniyet yetkililerinin araya girmesiyle arbede büyümeden önlendi.
Bu sırada, ÖDP binasının bulunduğu sokağın İstiklal Caddesi çıkışı çevik kuvvet ekipleri ve polis panzeri ile kapatılırken, partililer de bekleyişe geçti. ÖDP Genel Başkan Yardımcısı Önder İşleyen ve diğer parti yetkilileri de emniyet yetkilileri ile uzun süre görüşme yaparak yürümekte ısrarlı olduklarını ifade ettiler. Sokağın İstiklal Caddesi çıkışına kadar yürüyen ÖDP'liler, çevik kuvvet ekiplerinin adeta etten duvar ördüğü caddeye çıkamadı. Yaklaşık yarım saatlik bekleyişin ardından gruba seslenen
ÖDP Genel Başkan Yardımcısı İşleyen, Suriye'de emperyalist müdahaleye hayır demek için yarın Hatay'da bir miting düzenleyeceklerini, bugünkü Mersin yürüyüşünü de bu mitinge çağrı amacıyla yapmak istediklerini söyledi. "Kendilerini bu memleketin yeni padişahı zannedenler bizim önümüzü kesti" diyen İşleyen, "Bir siyasi partinin en demokratik hakkını yasaklayarak bizim sesimizi kısacaklarını zannediyorlar ama herkes bilsin ki devrimcilerin sesi barikatlarla kısılmadı, bundan sonra da kısamayacaklar" dedi.

İşleyen, asıl açıklamayı yarın Hatay'da yapacaklarını belirterek, partililerden ÖDP binasına dönmelerini istedi. Grup, bu çağrı üzerine parti binasına yöneldi. Bu esnada Mersin İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz de olay yerine gelerek, emniyet yetkililerinden bilgi aldı. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER