Yenişehir Kurbana Hazır

Yenişehir Belediyesince 10 kurban kesim merkezi ve 1 kurban satış noktası ile Kurban Bayramı süresince vatandaşlara hizmet verecek.

Yenişehir Kurbana Hazır

 Yenişehir Belediyesi Kurban Bayramına az bir süre kala kurban kesim alanları ile ilgili olarak çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Kurban Bayramı süresince Yenişehir Belediyesince kurban kesim merkezlerinde görev yapacak kasaplar belirlendi. Yenişehir Belediyesi tarafından görevlendirilen kasaplar küçükbaş kurban kesiminden 30 TL, büyükbaş kurban kesiminden 200 TL. kesim ücreti alacaklar. Kurbanlarını kendileri kesmek isteyen vatandaşlar ise kurban kesim merkezlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecekler.

 

Kurban Bayramı’nda ibadet maksadıyla kurban kesmek isteyen vatandaşlarımızın kurbanlarını dini hükümlere, sağlık şartlarına ve çevre temizliğine uygun bir şekilde bizzat kesmelerine veya vekalet yolu ile görevli kasaplara kestirmelerine yardımcı olmak amacı ile düzenlenen 10 Kurban Kesim alanı şöyle:

 

1-Barbaros Mahallesi Perşembe Pazarı, 2- Akkent Mahallesi Sempt Pazarı, 3-  Eski Yenişehir Belediye binası yanı, 4-Hürriyet Mahallesi dere boyu semt pazarı, 5- Yenişehir Belediyesi batısı, 6- Yenişehir İtfaiye Müfreze yanı, 7- Eğriçam Mahallesi Salı Pazarı, 8- Fuat Morel Semt Pazarı Mobil sistem Kesimli, 9- Çiftlikköy Mahallesi merkez, 10. Deniz Mah. Kocavilayet dolmuş durağı yanı indirici merkez karşısı.

 

Deniz Mahallesi Kocavilayet dolmuş durağı yanı indirici mrkz. karşısı hem kurban satış alanı hem de kurban kesim alanı olarak  belirlendi.       

 

Ayrıca Yenişehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğünce açıkta, cadde ve sokaklarda kurban kesiminin kesinlikle yasak olduğu, Kurban Bayramı süresince yapılan denetimlerde aykırı hareket edenlere idari para cezası verileceği belirtildi.

 

Yenişehir Belediyesi’nin hazırladığı ve vatandaşların hizmetine sunduğu Kurban Satış Alanı ve Kurban Kesim Merkezlerinde herhangi bir sorunla karşılaşıldığı takdirde vatandaşlar “Alo Zabıta 153”   veya 327 35 20 numaralı telefonlara başvurabilirler.

Güncelleme Tarihi: 26 Ağustos 2016, 21:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER