Sahilde Ölü Yunus Bulundu

Mersin sahilinde ölü yunus balığı bulundu. Ölüm nedeni anlaşılamayan yunus, belediye görevlilerince bulunduğu yerden çıkarılarak diğer balıklara besin olmak üzere Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine teslim edildi.

Sahilde Ölü Yunus Bulundu


Edinilen bilgiye göre, merkez Yenişehir ilçesi Adnan Menderes Bulvarı sahilinde kayalıklar arasına sıkışmış yunus balığı ölüsüne rastlayan vatandaşlar, durumu belediye görevlilerine bildirdi. Olay yerine gelen belediye ekipleri, şişmiş ve kokmak üzere olan yunusu, zarar vermeden çıkarmak için branda hazırladı. Önce bir iple baş kısmı bağlanan yunus, daha sonra itinayla brandanın üzerine konularak görevliler tarafından karaya çıkarıldı. Sahilde toplanan vatandaşlar da balığın denizden çıkarılma işlemini merakla izledi.

Yenişehir Belediyesi ekiplerince denizden çıkarılan ölü yunus balığı, daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı'na teslim edilmek üzere bir araca konularak götürüldü. Konuyla ilgili bilgi veren bir belediye yetkilisi, çıkarılan bu yunus ölüsünün Sahil Güvenlik Komutanlığı'na teslim edileceğini belirterek, "Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri, bu balığı diğer balıklara besin olması için açığa bırakacağını söyledi. Genel olarak Yenişehir bölgesinde zaman zaman deniz kaplumbağası ölüsüne de rastlamaktayız. Bu gibi durumlarda deniz kaplumbağalarını Tarım Müdürlüğü'nden gelen veteriner denetiminde yapılan incelemenin ardından Orman ve Su İşleri Bakanlığı'na ait 100. Yıl Tabiat Parkı'na gömüyoruz" dedi.
Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2014, 12:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER