Yıkımlar Sürüyor

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ekipleri, kentin siluetini bozan, ayrıca can ve mal güvenliği açısından risk yaratan metruk binaların yıkım işlemine devam ediyor.

Yıkımlar Sürüyor

  

Akdeniz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri son olarak, Hamidiye Mahallesi 4214 Sokak, Numara 7’de bulunan ve harabe haline gelmiş bir yapının yıkımını yaptı. İşlevini yitirmiş ve madde bağımlılarının meskeni haline gelmiş metruk yapıyı yıkan Fen İşleri ekipleri, yapının yanındaki limon ağacına özen göstererek ve zarar vermeden yıkımı yaptı. İşlevini kaybetmiş binanın yıkımı sonucu ortaya çıkan moloz ve atıklar kamyonlarla mahalleden çıkarıldı.

Konuyla ilgili açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, sahipleri tarafından kullanılmayan, terk edilmiş, eskimiş binaların, gerek bu tür yerleri oyun alanına çeviren küçük çocuklar, gerekse de çevresindeki yapılar ve araçlar için tehlike yarattığına dikkati çekti. Metruk binaların mahalle sakinlerinin huzurunu bozacak şekilde kullanılmasının da kabul edilemez olduğunu da kaydeden Türk, bu tür yapıların belediye ekiplerince de tespitinin yapıldığını belirtti. Metruk binaların görüntü kirliliğine de neden olduğuna dikkat çeken Türk, "Akdeniz Belediyesi olarak ilçemizi modern görünüme sahip kente dönüştürme gayretimiz aralıksız sürüyor. Kentimizin siluetini bozan, görüntü kirliliğine yol açan bu tür yapılara geçit vermeyeceğiz. Aynı zamanda madde bağımlılarının mesken tuttuğu bu yerler, çevre sakinlerine de rahatsızlık vermektedir. İnsan yaşamını tehlikeye atacak en ufak bir şeye göz yummamız söz konusu olamaz. Bu konuda belediye yetkililerimiz de özel bir hassasiyet gösteriyor. Sosyal açıdan risk oluşturan, can ve mal güvenliği için tehlikeye yaratan, kentimizin estetiğini bozan, halkı rahatsız eden bu tür virane ve metruk yapıların kent belleğinden temizlenmesi için çalışmalarımız aralıksız devam edecek. Vatandaşlarımız metruk yapılarla ilgili şikayetlerini bizlere telefonla iletebilirler" dedi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2014, 14:33
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER