Erzurum'da Buz Sanatı

Sibirya soğuklarının hüküm sürdüğü Erzurum'da, suyla soğuk havanın bütünleşmesi sonucu oluşturulan buzlu sanat göz kamaştırdı.

Erzurum'da Buz Sanatı

 Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Kavukçu ve öğrencileri gece eksi 15 - 20 dereceyi bulan soğuk havada çalışıp buzdan sanat oluşturma işine koyuldu. Önceki yıllar hurda otomobilleri dondurarak üzerlerini buz ile kaplatan, "Mevsimler ve Biçimler" adını verdiği çalışmayla da suyla soğuk havanın bütünleşmesi sonucu buzdan eserler ortaya çıkarmıştı. Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Kavukçu, bu sene de adını sakladığı buzdan sanat eseri için çalışmaya koyuldu.

Öğrencileriyle birlikte gece aşırı soğuklarda ilk gün çalışmasını yaptığını belirten Kavukçu, “Havaların daha da soğumasını bekliyoruz.” dedi.

Öğretim Üyesi Mehmet Kavukçu, “Önceki yıllar buzdan çok güzel sanat eserleri ortaya koyduk. Bu çalışmamıza da yeni başladık. Fakültenin yan tarafındaki alanda çalışmamızı sürdürüyoruz. Bittiğinde öncekilerden daha güzel çok müthiş bir buzdan sanat olacağını göreceksiniz.” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2014, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER