Memurlar Bordro Yaktı

Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu Mersin İl Temsilciliği üyeleri, maaş zamlarını az bulduklarını söyleyerek, bordrolarını yaktı.

Memurlar Bordro Yaktı

 

Mersin Maliye önünde bir araya gelen üyeler, maaşlarının az olduğunu iddia ederek, sloganlar atıp bu durumu protesto ettiler. Ayrıca üyeler 'kumbas' adı verdikleri sıkıştırma aleti ile memurların boğazlarını temsili olarak sıktılar. Burada üyeler adına açıklamalarda bulunan İl Temsilcisi Hüseyin Ateş, 2 buçuk milyon kamu görevlisi ve 1 milyon 800 bin emeklinin 2 yıl sürecek geçim mücadelesinin başladığını savunarak, "2013 yılında gerçekleşen resmi enflasyon 7,4 olmuştur. Bu oran TÜİK'in enflasyon sepetindeki, çoğunu halkın tüketmediği 454 çeşit ürünün ortalama artışını göstermektedir. Milletimizin en çok tükettiği 47 temel gıda ürünü baz alındığında fiyat artışı yüzde 10,5 olmuştur. 17 temel sağlık hizmetindeki ortalama yıllık artışı yüzde 69'u bulmaktadır. Memurlarımız patatese dahi muhtaç bırakılmış, bir zamanlar fakirin yemeği olan kuru fasulye, pilav lüks gıda maddesi haline gelmiştir" dedi.

Bir yılda memurun zorunlu harcamalarının 179 lira arttığını ileri süren Ateş, "Ancak 123 lira zam verildi. Hizmetleri yok sayanlar, TÜİK çalışanı dahil tüm 4/C'lilere vekil ebe, hemşire, imam ve aile sağlığı elemanlarına üvey evlat muamelesi yapıp kadroya geçirmeyenler; öğretmeni, akademisyeni, sağlık çalışanını, maliyeciyi, adliye çalışanını unutanlar; postacıya, ormancıya, belediye çalışanına, diyanet çalışanına kör bakanlar; emeklileri, ek gösterge sorunlarını, ek ödeme sorunlarını, fazla mesaileri, döner sermayeleri bir kenara bırakıp, 2 gün içinde memuru masada satıp kaçanlar; bugün memurun karşısına ne yüzle çıkacaklar?" diye konuştu.

Konuşmaların ardından üyeler, yanlarında getirdikleri bordroları yakarak, eylemlerine olaysız bir şekilde son verdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2014, 15:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER