3 Dilde Takvim,Ajanda

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, geçen yıllarda olduğu gibi bu yılda 3 dilde takvim ve ajanda çalışmasını yaptı.

3 Dilde Takvim,Ajanda

 

Akdeniz Belediyesi hizmet ve projelerini, hazırladığı 2014 yılı takvim ve ajandasında Türkçe, Kürtçe ve Arapça dillerinde tanıttı. Ay ve gün adları ile tanıtım ve sloganlarının Türkçe, Kürtçe, Arapça yazıldığı takvimin her sayfasında belediyenin gerçekleştirdiği ve öne çıkan hizmet ve projelerin fotoğrafları yer aldı. Mersin ve Akdeniz’i tanıtıcı bilgilerin yer aldığı ajandanın fihrist, kişisel bilgiler ve plan bölümü de Türkçe, Kürtçe ve Arapça hazırlandı. Takvim, ajanda ve bültende, belediyenin Akdeniz Belediyesi’nin 2009 yılından bu güne dek imza attığı ve kent yaşamında öne çıkan hizmet, proje ve çalışmalara ait fotoğraflardan oluşan zengin bir seçki yer alıyor.

Materyallerde, Akdeniz’de 5 yılda değişen yaşamı, ilçeye kazandırılan park ve yeşil alanları, asfalt ve kilitli parke taşları ile döşenen sokak, kaldırım ve meydanları, ilçenin değişen çehresini görmek mümkün. Kültür-Sosyal İşler, Fen İşleri, Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri, İştar Kadın Danışmanlık Merkezi, Gençlik Danışma Merkezi ve Spor Kulübü’nün hizmet ve projelerinden kareler de çalışmalarda bulunuyor. Belediyenin halkın hizmetine sunduğu Ahmet Kaya, Hrant Dink, Yılmaz Güney ve Roman Kültürleri parkları, Sanat Park Etkinliği, konserler ve mahalle şenlikleri, tiyatro festivalleri, mahalle halk toplantıları, Narenciye Festivali ve daha pek çok etkinliğe ait karelerin yer aldığı takvim ve ajanda, vatandaşların beğenisini topladı. Materyallerin kent protokolü, siyasi parti, sendika, oda ve sivil toplum örgütleri ile vatandaşlara dağıtımı sürüyor.

Çalışmayla ilgili açıklama yapan Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, geçmiş yıllarda olduğu gibi, 2014 yılı ajanda ve takviminde de Mersin’in zenginliğini ön plana çıkarmaya gayret ettiklerini ifade etti. “En anlamlı ve en büyük zenginlik, aynı coğrafyada yaşayan farklı kültürlerin, barış ve kardeşlik içinde, ortak bir geleceğe olan inancıdır” diyen Türk, “Bu zenginliğe sahip çıkıldıkça o ülke hayatın her alanında gelişir. Bu amaçla kentimizin en değerli zenginliği olarak gördüğümüz kültürel ve sosyal dokusunu korumaya, sahip çıkmaya devam edeceğiz. Bütün bunları yaparken de sadece sözde değil, pratikte de bunu hayata geçirmeye devam edeceğiz. Basın emekçilerimizi ve gazetelerimizi de bu yıl unutmadık ve onlara teşekkür amaçlı farklı bir çalışmaya da imza attık. Bu seçkinin de ilgi çekeceğini düşünüyorum. Belediyemizce, geçen yıl yine 3 dilde hazırlanan takvim, dergi ve ajanda halkımızın büyük beğenisini çekmişti. Aynı beğeninin bu yılda da yaşanacağına yürekten inanıyorum” dedi.

Güncelleme Tarihi: 16 Ocak 2014, 12:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER