Toroslar Belediyesi, Denktaş'ı Mevlitle Andı

Mersin’in merkez ilçe Toroslar Belediyesi, 13 Ocak 2012 tarihinde vefat eden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş için mevlit okuttu.

Toroslar Belediyesi, Denktaş'ı Mevlitle Andı

 

Denktaş, ölümünün 2. yılında, Toroslar Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Mahallesi’nde 17 bin metrekare alan üzerine yapımına başlanan Rauf Denktaş Parkı’nda düzenlenen programla anıldı. Programa, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ve eşi Aydan Tuna, KKTC Konsolosu Zaliha Erden, belediye meclis üyeleri, belediye başkanları, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Programın açılışında konuşan Başkan Tuna, KKTC’nin vatanlaşmasında önemli bir yere sahip olan Rauf Denktaş’ı ölümünün 2. yıldönümünde rahmetle andıklarını söyledi. Bu vatan uğruna canlarını feda etmiş Kuvva-i Milliyeciler ile şehit ve gazilerin isimlerini ilçe sınırları içerisinde inşa ettikleri parklara vererek onların adlarını ölümsüzleştirdiklerini kaydeden Tuna, Rauf Denktaş’ın da Kıbrıs Türkü’nün özgürlüğüne kavuşması için büyük uğraş veren bir lider olduğunu kaydetti. Tuna, “10 yıllık görev süremiz içerisinde bu toprakları vatanlaştıran atalarımızın, vatan sathını korumak anlamında göğüslerini siper edip genç yaşta kara toprağın bağrına verdiğimiz şehitlerimizin adına birçok eser yaptık. Bu ülke var olduğu sürece korunması, yaşatılması noktasında isimlerini parklarımıza verdik. Bu güzel yerde de Rauf Denktaş Bey’in adının yaşatılması yönünde bir karar verdik. KKTC’nin vatanlaştırılmasında, Barış Harekatı’ndan sonra da o bölgenin özellikle Türkiye adına jeopolitik konumu itibariyle güvenlik noktasında çok özel bir yeri olan KKTC’nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın adını buraya verdik. Bu parkımızı, özellikle 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nda kullanılan malzemelerle de taçlandıracağımız bir merkez haline getireceğiz. Bu toprakları vatanlaştıran başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha minnetle anıyoruz” dedi.

KKTC Konsolosu Erden ise Hamit Tuna’ya, Denktaş adına bir park yapması ve ölüm yıldönümünde anma programı düzenlemesinden dolayı teşekkür etti.

Program, mevlit okunmasının ardından ikram ile son buldu.

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2014, 15:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER