Kar geliyor

Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin büyük bölümünde görülecek yağışların Adana, Osmaniye, Hatay çevrelerinde sağanak ve gökgürültülü sağanak, Bolu, Kastamonu, Karabük, Sivas, Çankırı, Çorum, Yozgat, Amasya, Tokat, Ankara'nın kuzey kesimleri, Erzincan, Tunceli, Bingöl ile öğle saatlerinden sonra Bitlis, Muş, Şırnak, Hakkari, Van ve Siirt çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Kar geliyor

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı kuzey, iç ve batı bölgelerde 4 ila 6 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Rüzgar, yurdun doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, batısı ile orta kesimlerinde kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice esecek. Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, karla karışık yağmur ve kar yağışlı (Yağışların kuzey kesimlerinde kuvvetli olması

bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor) 3.Ankara'da mevsim sıcaklarının üzerinde seyreden hava yerini kara bıraktı. Gece saatlerinde başlayan yağmurla karışık kar, Ankara'yı beyaza bürüdü.

Eve gitmek için evinden çıkan vatandaşlar, yoğun kar nedeniyle zor anlar yaşadı. Başkentliler yoğun kar yağışına rağmen, sabah sporunu yapmayı ihmal etmedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin tuzlama araçları, trafiğin yoğun olduğu yerlerde tuzlama ve kürüme çalışması yaptı. Öte yandan, yoğun sis ve kar yağışı nedeniyle şehrin pek çok yerinde yaralamalı ve hasarlı kaza meydana geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahmin raporuna göre, Ankara'da bugün en düşük sıcaklık 2 derece, en yüksek sıcaklığın ise 3 derece olması beklenirken, yağışlar da karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

İstanbul: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı 5 İstanbul'un yüksek bölgelerinde sabah saatlerinde kar yağışı etkili oldu.

İstanbul'da havaların soğumasıyla beklenen kar yağışı, bugün sabah saatlerinde başladı. Kar yağışı özellikle şehrin yüksek bölgelerinde etkili oldu. İstanbul'un ünlü Çamlıca tepesinde de kar yağışı sırasında keyifli görüntüler oluştu. Kar yağışının günün ilerleyen saatlerinde de zaman zaman etkili olması bekleniyor.

İzmir: Çok bulutlu 9

Adana: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı (Yağışların il genelinde kuvvetli olması bekleniyor) 14

Antalya: Çok bulutlu, doğu ilçeleri (Alanya, Gazipaşa) aralıklı sağanak ve yer yer gökgürültülü sağanak yağışlı 14

Samsun: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 8

Trabzon: Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmurlu 11

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı (Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor) 0

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı 5

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER