Üzüm sıkma ve salça makinası dağıttı

Tarsus Belediyesi vatandaşlara üzüm sıkma ve salça makinası dağıttı

Üzüm sıkma ve salça makinası dağıttı

TARSUS BELEDİYESİ’NDEN VATANDAŞLARA ÜZÜM SIKMA VE SALÇA MAKİNASI

BOZDOĞAN “HEDEFİMİZ VATANDAŞLARIMIZI ZAHMETTEN KURTARMAK VE İŞLERİNİ KOLAYLAŞTIRMAK”

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, çiftçilere ve kadın üreticilere verdiği desteği sürdürüyor. Bozdoğan son olarak kadın çiftçilere üzüm sıkma ve salça makinası dağıttı.

Başkan Bozdoğan; köy ziyaretleri sırasında kadınların daha kaliteli ve zahmetsiz şekilde üzüm şırası elde etmek için üzüm sıkma makinası ve salça makinesi talebiyle karşılaşmıştı.

Bozdoğan, çiftçi kadınların bu talebine duyarsız kalmadı. Makineler alındı ve dağıtımına başlandı.

Tarsus Belediyesi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğünün koordinesinde yürütülen çalışmalar kapsamında üzüm sıkma ve salça makinaları Ulaş, Kızılçukur, Sucular, Alibeyli ve Yanıkkışla köylerinde Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ın katılımı ile muhtarlara teslim edildi.

BİNBİR ZAHMETTEN KURTULUP, YORULMADAN ÜZÜM ŞIRASI ÇIKARACAKLAR

Daha önce bin bir zahmetle tepeleme usulü ile üzüm suyu elde etme işleminin istedikleri randımanı vermediğini ifade eden üretici kadınlar, salça çıkarma makinesi sayesinde de daha önce domates ve biber salçası çıkarmak için ödedikleri çekme ücretinden kurtulacaklarını ve bu paranın ceplerinde kalacağını söylediler.

Üzüm sıkma ve salça çıkarma makinalarını teslim alan muhtarlar ve vatandaşlar bu desteğinden ötürü Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkürlerini ilettiler.

Vatandaşlar, “Bu makinalar çok işimize yarayacak. İşlerimizde büyük kolaylıklar sağlayacak, en zahmetli olan şey üzümün suyunu çıkarmaktı zamandan ve insan gücünden tasarruf sağlayıp şimdi güzel ve daha seri şekilde bu işlemi yapabileceğiz” dediler.

Vatandaşların memnuniyetin ön planda olduğu çalışmaları aralıksız olarak sürdüreceklerini söyleyen Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, “Nerede bir ihtiyaç varsa belediyemiz ve görevlilerimiz orada olacaklar. Gece demeden gündüz demeden vatandaşımızın yanında olacağımızı söylemiştik. Sırası geldikçe ve ihtiyaç hasıl oldukça vatandaşımızın işlerini kolaylaştıracak her hizmetin altına imzamızı atacağız. Her gittiğim yerde ifade ediyorum, belediyenin parası diye bir şey yok, halkın parası var ve biz bu parayı halkımızın ihtiyaçlarına hitap edecek hizmetlere harcayacağız, bundan herkes emin olsun” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER