Audi, Çin'e özel elektrikli SUV üretti

Audi'nin Çin'e özel elektrikli SUV'si üretime hazır görünüyor!

Audi, Çin'e özel elektrikli SUV üretti

Audi, Çin'e özel elektrikli SUV üretti

Audi'nin Çin'e özel elektrikli SUV'si üretime hazır görünüyor!

Yazan: Mert Gökhan

6 - 9 ay içerisinde tanıtılmış olacak.

Şangay Otomobil Fuarı'na elindeki tüm ürünler ile adeta bir çıkartma yapan Audi, bu karmaşanın içerisinde tamamen elektrikli SUV'sinin konsept versiyonunu da tanıtmıştı. Çin'e özel olacak model 4.87 metrelik uzunluğu ile dikkat çekiyor ve Volkswagen'in MEB platformunu kullanıyordu. Alman üretici o dönemlerde camları karartmış ve aracın kabinini görmemize izin vermemişti fakat bugün elimize ulaşan yeni casus fotoğraflar ile işin rengi değişiyor.

Fotoğrafların en dikkat çekici yönü, tamamının Almanya'da çekilmiş olması. Yoğun bir kamuflaj giyen model bir otoparkta dinlenirken yakalanmış. Fotoğraflara dikkatli baktığımızda Çin'de tanıtılan konsept model ile benzerlikleri görebiliyoruz. Hatta aracın üretime hazır ışıklandırma takımlarını giydiği de ortada. Genel anlamda dinamik bir tasarıma sahip olan modelin Çin'e özel olacak olması üzücü.

Kabin içerisinden gelen görseller ise bu fotoğraf galerisinin bizimle paylaştığı en önemli bilgilerden. Tamamen kamuflajsız olan yaşam alanında deri koltuklar ve geniş ekranlar dikkat çekiyor. Tasarımın Q4 E-Tron'u andırdığını fakat materyal kalitesinin bu model kadar güzel gözükmediğini belirtelim.

SUV ne demek?

Sport utility vehicle ya da SUV hem çekme kapasitesi hem de kamyonet özelliğine sahip yolcu taşıma aracıdır. Araç hem minivan hem de station wagon özelliklerini bir arada barındırır. Bunun yanında asfalt harici arazilerde hareket edebilir. Bazı ülkelerde bu araçlara "arazi aracı", "dört çeker" ya da "4WD" denir.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2021, 15:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER