Başkan Tuna Esnafla Bir Araya Geldi

Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı ve MHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, Yusuf Kılıç ile Turgut Türkalp mahallelerinde düzenlenen sohbet toplantısında, esnaflarla bir araya geldi.

Başkan Tuna Esnafla Bir Araya Geldi

 

Belediye Başkanı Hamit Tuna ilk olarak Yusuf Kılıç Mahallesi’ndeki toplantıya katıldı. MHP Toroslar İlçe Başkanı Emre Aksay ve Belediye Başkan yardımcılarının da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Yusuf Kılıç Mahalle Muhtarı Şeref Bolat, Mahallesi’ne kazandırdığı hizmetlerden dolayı Başkan Tuna’ya teşekkür etti. Bolat, "Mahallemizde belediye ile ilgili yapılması gereken hizmetleri Başkanımız Hamit Tuna imkanları doğrultusunda yaptı. Başkanımıza teşekkür ediyor, Toroslar’da başarılı hizmetlerinin devamını diliyoruz” dedi.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna ise Büyükşehir’in yapmakla yükümlü olduğu hizmetleri vatandaşın bilmediğini ve bu konuda yetki karmaşası yaşadıklarını söyledi. Bunun altına sığınarak imkanları ölçüsündeki yapabilecekleri hizmetleri geri çevirmediklerini ve Toroslar halkının hizmetin en güzeline layık olduğuna dikkat çeken Tuna, "Sorumlu belediyecilik anlayışıyla bu görev bizim değil diyerek halkımızı mağdur etmedik ve işçilik kapsamında yapabileceğimiz hizmetleri ilçemizde yerine getirdik. Ve hiçbir zaman iş ayrımı yapmadık” diye konuştu.

Toroslar’da girişimcinin önünü açarak istihdam alanları sağladıklarını dile getiren Tuna, istihdama yönelik projelerinden bahsetti. 10 yıllık görev süresi içerisinde Toroslar Teknik Eğitim Kursları’nı kurarak 14 bin mesleksiz insanı meslek sahibi yaptıklarını ve bu kurslardan mezun olan kursiyerlerin bir çoğuna çeşitli kuruluşlarda iş imkanı sağladıklarını kaydeden Tuna, İSGEV projesini de hayata geçirdiklerini kaydetti. Tuna ayrıca Toroslar İş Geliştirme Merkezi’ni (TİGEM) kurmak için altyapı çalışmasını tamamladıklarını, önümüzdeki süreç içerisinde bu projeyi de hayata geçirerek istihdama katkı sunmak istediklerini vurguladı. İşlerinin insanlara hizmet etmek olduğunu belirten Tuna, "Toroslar artık hem yatırım yapmak hem de yaşamak isteyenler açısından en cazip bölge oldu. Toroslar Türk Kültürü’nü yaşatan, dayanışma ve kaynaşma ruhunun hala canlı olduğu bir ilçe. Biz her zaman şunu diyoruz. Bu kent Gözne Yolu’na doğru kaymalı. Çünkü bu bölgenin hem havası hem de görsel güzelliği var” şeklinde konuştu.

2014 Mahalli İdareler seçimlerinde vatandaşlardan bir kez daha yetki isteyen Tuna, bu yetkiyi sadece Toroslar’da değil Büyükşehir Belediyesi’ni de MHP’ye kazandırarak vermelerini istedi.

Yusuf Kılıç Mahallesi'ndeki toplantının ardından Turgut Türkalp Mahallesi’ndeki sohbet toplantısına katılan Tuna, başarılı olabilmenin yolunun ilgi, bilgi ve takipten geçtiğini söyledi. 32 mahalleden oluşan Toroslar ilçesinin yaklaşık 4 bin sokağının bulunduğunu belirten Tuna, bu sokakların tamamını arşınladıklarını ve kıt imkanlarına rağmen üreten bir belediyecilik anlayışı sergilediklerini ifade etti.

Turgut Türkalp Mahalle Muhtarı Şemsettin Akar ise 4 dönemdir mahalle muhtarlığı yaptığını belirterek, mahallesinin en çok hizmeti Hamit Tuna döneminde aldığını söyledi.

Güncelleme Tarihi: 09 Ocak 2014, 14:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER