Mersin'de Adana BTÜ Tanıtımı

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, Mersin Suphi Öner Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıda üniversiteyi tanıttı.

Mersin'de Adana BTÜ Tanıtımı
Toplantı, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Adana BTÜ Genel Sekreteri Osman Arık ile Mersin ilindeki liselerin okul müdürleri ve rehberlik öğretmenlerinin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. 

Toplantının açılış konuşmasını Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül gerçekleştirdi. Gül, yaptığı konuşmada düzenlenen tanıtım toplantısının kentteki eğitim kalitesinin artmasına katkı sağlayacağını vurguladı. Hasan Gül, “Yeni kurulan Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin bölgemiz ve ülkemiz için önemli başarılara imza atacağına yürekten inanıyorum. Rektörümüzün ve ekibinin yüksek performans ve gayretle yürüttüğü çalışmaları yakından takip ediyoruz. Kendilerini başarılı çalışmalarından ötürü kutluyor, bu toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül’ün ardından kürsüye çıkan Adana BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy konuşmasında Mersin ilinin her konuda olduğu gibi eğitim konusunda da enerjik, sinerjik, ivmesi ve dinamizmi yüksek bir yapıya sahip olduğunu kaydetti. Ersoy, “Eğitim bir milletin gelişmişlik düzeyini belirleyen önemli bir faktördür. Eğitim, insana yatırım demektir. Eğitime önem vermeyen toplumlar gelişimini tamamlayamaz” ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Ersoy, konuşmasının ardından üniversiteyi tanıtan bir sunum gerçekleştirdi.



ULUSLARARASI EĞİTİM VE DİPLOMA MÜJDESİ

Prof. Dr. Adem Ersoy, gerçekleştirdiği sunumda Adana BTÜ’nün hedeflerini, olanaklarını ve farklılıklarını anlattı. Her öğrenciye burs sağladıklarını bildiren Ersoy, “Uygulamalı ve öğrenci merkezli eğitim anlayışımızla nitelikli, donanımlı, iç ve dış piyasayla rekabete hazır mezunlar yetiştireceğiz” şeklinde konuştu. İngiltere’nin Leeds Metropolitan Üniversitesi’yle yapılan ikili anlaşmayı açıklayan Ersoy, “Yaptığımız bu anlaşma ile her iki üniversite arasında ortak İnşaat Mühendisliği ve İşletme bölümleri açılacak. Öğrenciler ilk üç yıl üniversitemizde, son yıl İngiltere’de eğitim görecekler. Alacakları diploma tüm dünyada geçerli olacak. Bu anlaşma Adana BTÜ olarak bir dünya üniversitesi olma yolunda atığımız önemli bir adımdır” dedi.

Toplantı sonunda Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Gül, Prof. Dr. Adem Ersoy’a çiçek takdim ederek teşekkürlerini sundu. Gül, “İlimize gelip bizleri değerli üniversitemiz hakkında bilgilendirdiği için Sayın Rektörümüze teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.
Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2014, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER