4.0 Büyüklüğünde Deprem

Balıkesir'de bu sabah saat 09.20 sıralarında 4.0 büyüklüğünde hafif şiddetli bir deprem meydana geldi.

4.0 Büyüklüğünde Deprem

  

Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, bugün saat 09.20 sıralarında Balıkesir merkeze bağlı Akçaköy'de yerin 10.3 kilometre derinliğinde bir deprem meydana geldi. Hafif şiddetli depremde herhangi can ve mal kaybı yaşanmazken, deprem Balıkesir merkezinde ve çevre ilçelerinde de hissedildi. Yüksek katlı binalarda sarsıntıyı yaşayan Balıkesirliler, sarsıntının ardından kendilerini dışarıya attı. Bir süre işyerlerine ve evlerine giremeyen Balıkesirliler, "Bir anda ne olduğunu anlamadık. Hemen dışarı çıktık" dedi.

Depremi muhtarlık binasında bulunduğu sırada hissettiğini ve korkup dışarıya kaçtığını anlatan Hacıilbey Mahallesi Muhtarı Mustafa Deniz, "Oturduğum koltukla beraber sallandım, birkaç saniye sürdü. Ama şiddetli hissettim, hemen dışarıya kaçtım" dedi. 

Hüseyin Davran isimli bir başka vatandaş da depremin kısa sürdüğünü ancak şiddetli bir şekilde hissettiğini söyledi. Evde eşinin de depremi hissedip hemen telefonla aradığını ve büyük korkuya kapıldıklarını anlatan Hüseyin Davran, "Kısa sürdü ama alttan vurdu, şiddetliydi. Korktuk" dedi.

Bu arada, deprem anında binalarda bulunmayan dışarıdaki vatandaşlar ise depremi hissetmediklerini söyledi. Şu ana kadar depremin herhangi bir can ve mal kaybına yol açmadığı kaydedildi.

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2014, 10:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER