Palandöken'de Tiyatro

Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi’nde eğitim gören infaz koruma memuru adayları tarafından hazırlanan Sarıkamış Hareketini konu alan “Beyaz Ağıt” adlı tiyatro oyunu, eksi 20 derece olan havada sahnelendi.

Palandöken'de Tiyatro


Palandöken Kayak Merkezi’nde eksi 20 derece olan havada Sarıkamış'ta gerçekleşen kara çatışmaları, infaz koruma memuru adayları tarafından tiyatro oyunuyla sahnelendi. 90 bin Türk askerinin şehit düştüğü Sarıkamış Hareketini “Beyaz Ağıt” adlı tiyatro oyunuyla sahnelenirken oyuncular adeta buz gibi havaya meydan okudu. Eksi 20 derece soğukta açık alan ve karlar üzerinde sahnelenen oyunda, oyuncular profesyonel oyuncuları aratmadı.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak, İl Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, Vali yardımcıları, İl Müftüsü Hasan Çınar, Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi Başkanı Hakim Ünal Bingöl de diğer protokol mensupları oyunu battaniyelere sarılarak izledi.

Oyun sonunda gardiyan adayları yoğun alkış aldı. “Beyaz Ağıt” isimli oyunu gardiyan adaylarının 3 ayda hazırladıkları belirtilerek Sarıkamış şehitlerini bu oyunla yad edildi. Oyun sonunda Hüseyin Turgut Eğitim Merkezi Başkanı Hakim Ünal Bingöl tarafından Vali Ahmet Altıparmak’a bir plaket takdim edildi. Oyuncular Sarıkamış şehitlerini tiyatro oyunuyla yad ettiklerini ifade ederek o gün soğuktan ve hastalıktan şehit düşen 90 bin askerin çektikleri çileyi bir nebze olsun yaşamak, hissetmek için aşırı soğukta ve karlar üzerinde sahnelendiğini söylediler.
Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2014, 09:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER