Yunanistan Türkiye'ye bunu da yaptı!

Terör örgütü DHKP-C'nin canlı bombalarla gündeme gelmesi üzerine, güvenlik birimleri örgüt mensuplarının eğitildiği Yunanistan'daki Lavrion Kampı'nı da mercek altına aldı.

Yunanistan Türkiye'ye bunu da yaptı!

Yunanistan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın uyarısı üzerine Lavrion Kampı'nı kapattı ama teröristlerin Türkiye'ye iadesine cevap vermediği gibi gözaltına alınan teröristlerin de serbest bırakılmasına göz yumdu.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Yunanistan ile irtibata geçti. Canlı bomba eylemi hazırlığındaki çok sayıda teröristin fotoğrafları ile kimlik bilgilerini bu ülke istihbaratı ile paylaştı. Yunanistan polisi, aralarında kırmızı bültenle aranan Fadik Adıyaman, Nevzat Kalaycı, Ali Temiz ve Havva Suiçmez'in de bulunduğu 14 kişiyi gözaltına aldı. Ancak şüphelilerden 13'ü polis sorgularının ardından serbest bırakılırken sadece Suiçmez tutuklandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz ay İstanbul'da bir araya geldiği Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras'tan ülkesinde faaliyet gösteren terör örgütü DHKP-C 'nin Lavrion Kampı'nın kapatılmasını ve buradaki teröristlerin Türkiye'ye iade edilmesini istemişti.

Zaman Gazetesi'nin haberine göre, Görüşmenin üzerinden birkaç gün geçmeden Yunanistan polisi, Lavrion'daki terör kamplarını kapattığını açıkladı. Ardından da 21-22 Mart tarihleri arasında da DHKP-C'ye yönelik operasyonda örgütün üst düzey 14 yöneticisini gözaltına aldı. Yunanistan polisinin gözaltına aldığı şüpheli listesine ulaşıldı.

Listede, Türk istihbarat birimlerinin eylem hazırlığında olduğunu belirlediği Hüseyin Çakıl, Çağdaş Ozan Yavanoğlu, Fadik Adıyaman, Mustafa Yılmaz, Şerif Turunç, Ali Temiz, Nevzat Kalaycı, İsmail Zat, İleni Açıkgöz, Kadir Kaya, Mehmet Yaman, Hasan Koşar, Zöhre Yılmaz ve 1996'da bazı cezaevlerinde ölüm orucu eylemini başlatan Havva Suiçmez gibi isimler bulunuyor. Ancak Yunanistan istihbaratı, söz konusu teröristleri ifade işlemlerinin bitmesinin ardından serbest bıraktı. Serbest bırakılmalarına gerekçe olarak da herhangi bir terör eylemine katılmamalarını gösterdi. Bu süre zarfında Türkiye ile de hiçbir şekilde irtibata geçilmedi. Türkiye'nin, geçtiğimiz aylarda Fadik Adıyaman, Ali Temiz ve Nevzat Kalaycı için kırmızı bülten çıkartarak Yunan heyetinden iade edilmeleri talebinde bulunduğu öğrenildi. Ancak Yunanistan tarafı, Türkiye'nin talebini dikkate almayarak zanlıları serbest bıraktı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER