14 ile sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, 14 ilde şiddetli yağış bekleniyor.

14 ile sağanak yağış uyarısı

Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas, Kahramanmaraş, Kastamonu ve Sinop çevreleri yağışlı geçecek Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas, Kahramanmaraş, Kastamonu ve Sinop çevreleri yağışlı geçecek. Yağışlar, genellikle yağmur ve sağanak, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan'ın yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Sıcaklık ise güney ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan son değerlendirmelere göre, sabah ve öğle saatlerinde Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Sivas, Kahramanmaraş, Kastamonu ve Sinop çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Gümüşhane, Bayburt, Artvin, Erzurum, Kars ve Ardahan'ın yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. Sabah saatlerinde Marmara'nın doğusu ile Eskişehir, Zonguldak, Bartın ve Hatay çevrelerinde sis olayı görülmesi bekleniyor.

Hava sıcaklığının, güney ve batı kesimlerde 1 ila 3 derece artması tahmin edilirken, rüzgar ise genellikle güneyli, iç kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esecek.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu. (18)

Ankara: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde parçalı bulutlu. (17)

İZMİR: Az bulutlu ve açık. (23)

ADANA: Parçalı zamanla çok bulutlu. (24)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinde parçalı bulutlu. (20)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı. (12)

Erzurum: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; yağmur ve sağanak, yükseklerinde karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. (11)

DİYARBAKIR: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı. (20)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

Marmara: Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah saatlerinde bölgenin doğusunda (Balıkesir, Bursa, Bilecik, Kocaeli ve Sakarya) sis olayı görülmesi bekleniyor.

EGE: Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ: Bölgenin iç ve doğusu parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinde Kahramanmaraş çevrelerinin kısa süreli ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği öngörülüyor.

İÇ Anadolu: Genellikle parçalı, bölgenin doğusunun yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Sivas çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ: Genellikle parçalı, doğusunun yer yer çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde Kastamonu ve Sinop çevreleri yağmurlu ve sağanak yağışlı geçecek.

ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde bölge genelinin, akşam saatlerinde Rize ve Artvin çevrelerinin yağışlı geçecek.

DOĞU Anadolu: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde bölge genelinin, akşam saatlerinde Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU Anadolu: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah saatlerinde Diyarbakır, Batman ve Siirt, öğle saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusu sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER