Defineci servet harcadı ama vazgeçmiyor

Mersin'de, çatal şeklindeki ağaç dalının gösterdiği yerde define bulacağına inanan 55 yaşındaki madenci Hikmet Rençber, 35 gün önce iş makineleriyle başlattığı kazı çalışmalarına devam ediyor.

Defineci servet harcadı ama vazgeçmiyor

Rençber şimdiye kadar tam 300 bin lira

harcadı ama herhangi bir sonuca ulaşamadı.

Merkez Toroslar Belediyesi'ne ait alanda, izinle kazıya başlayan Rençber, alanın daralması ve yağış nedeniyle çalışmanın yavaşladığını belirtti.

Kazıya ilk başladıkları günkü heyecanla çalışmaya devam ettiklerini anlatan Rençber, "Heyecanımızı yitirmiyoruz, sonuna kadar da devam edeceğiz" dedi.

Alanın daralmasından dolayı hafriyat çalışması yapmak zorunda kaldıklarını dile getiren Rençber, şunları söyledi:

"Çıkan hafriyatı Toroslar Belediyesi kendilerinin çalışma yaptığı spor alanına zemin yapmak için taşıyor. Hedefimiz belli. Belirlenen yere doğru emin adımlarla ilerliyoruz. Yerimizde herhangi bir kayma söz konusu değil. Araçların aşağıya inip çıkarken daha rahat hareket edebilmesi ve herhangi bir kazaya sebebiyet vermemek için alanın kenarlarını biraz daha açtık. Aşağıda çalışanlara zarar verebilecek, kenardaki toprakları da kaldırıyoruz. Bir anlamda önlemimizi alarak çalışıyoruz."

300 BİN LİRA HARCADI

Rençber, kazı için 300 bin liradan fazla harcama yaptığını, defineye ulaşana kadar da çalışmaları sürdüreceğini sözlerine ekledi.

Güvenlik güçlerinin de görev aldığı kazı alanında, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile maliye ekipleri de çalışmaları takip ediyor. Çok sayıda meraklı vatandaş da define arayışını izliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER