Orman Bölge 3500 Fidan Dağıttı

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, bu yıl 100’ü aşkın türde 10 milyon 750 bin fidan ürettiklerini belirterek, 2014 hedeflerinin 11 milyon fidan üretimi olduğunu söyledi.

Orman Bölge 3500 Fidan Dağıttı
Mersin Orman Bölge Müdürlüğü’nün Forum Mersin Alışveriş Merkezi’nde bir hafta süren etkinlikleri kapsamında vatandaşlara 3 bin adet ücretsiz fidan dağıtıldı. Etkinlikler çerçevesinde odun dışı orman ürünleri standı açan ve ‘Ormancılık Çalışmaları’ konulu fotoğraf sergisi düzenleyen Bölge Müdürlüğü, defne, servi, fıstıkçamı, biberiye gibi türlerden oluşan fidanları vatandaşlarla buluşturdu. Halkın yoğun ilgi gösterdiği fidan dağıtımına Mersin Orman Bölge Müdür Abit Baca da katıldı.




Fidan dağıtımında açıklama yapan Bölge Müdürü Baca, Türkiye ve Mersin’deki ağaçlandırmalarda kullanılmak üzere Orman Fidanlık Müdürlüğü’nce 2013 yılında 100’ü aşkın türde 10 milyon 750 bin adet fidan üretildiğini bildirerek, “2014 yılında ise hedefimiz 11 milyon fidan üretmektir. Bugün burada bu üretilen fidanlardan 3 bin adedini halkımıza fidan ve orman sevgisi adına dağıtacağız. Bölge Müdürlüğü olarak 2013 yılında ağaçlandırma, rehabilitasyon, erozyon ve mera ıslah çalışmaları kapsamında 8 milyon fidan dikimi gerçekleştirdik. Bununla beraber ‘Okullar Hayat Bulsun’ projesi kapsamında okullara, karayolları, köy ve belde yolu kenarlarına, ibadethanelere, çeşme başlarına, gölet ve baraj kenarlarına dikim yapmak suretiyle ağaçlandırma çalışmalarımız son hızla devam etmektedir” dedi.
Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2013, 19:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER