Sokakta Yaşayan Çocuk Yok

Mersin Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül, Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) verilerine göre, Mersin’de sokakta yaşayan çocuk olmadığını, sokakta çalışan çocuk sayısının ise 2013 yılı Aralık ayı itibariyle 171 olduğunu bildirdi.

Sokakta Yaşayan Çocuk Yok
İl Müdürü Öncül, yazılı bir açıklama yaparak, Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Güngör’ün, Mersin’de sokaklarda çalışan ve yaşayan çocuk sayısı ile ilgili açıklamalarda bulunduğunu ve bu çocukların uyuşturucu dağıtımında kullanıldıklarını ifade ettiğini kaydetti. Yrd. Doç. Güngör’ün iddialarına yanıt veren Öncül, Mersin Valiliği’nin tüm kurum ve kuruluşları ile çocuklara yönelik olarak en üst düzeyde hassasiyetle çaba gösterdiğini belirtti. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün, İl Emniyet Müdürlüğü, il ve ilçe vakıfları ve tüm ilçelerde yürütülen sosyal projelerle çocuklara doğrudan ulaştıklarını aktaran Öncül, “Mersin Valiliği tarafından desteklenen tüm projelerde temel önceliğimiz çocuklarımız ve çocuklarımızın sağlıklı kişisel gelişimleridir. Bu çerçevede 2010 yılından itibaren sürdürülen sosyal projelerle yaklaşık 200 bin çocuğumuza destek sağlanmıştır. Nitekim Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüze bağlı ÇOGEM verileri incelendiğinde, sokakta yaşayan çocuk olmadığı, sokakta çalışan çocuk sayısının 2013 yılı Aralık ayı itibariyle 171 olduğu görülmektedir. Sosyal devlet anlayışımızın gereği olarak sokakta yaşayan veya çalışan çocuklarımıza uygun hizmet modelleri sunulmaktadır” dedi.

Yoksulluk, yoksunluk, dezavantajlı durumda olma gibi nedenlerle sokakta çalışmak durumunda olan çocuklar ve ailelerine ilişkin önlemlerin de müdürlük tarafından uygulandığını ve takibinin titizlikle sürdürüldüğünü dile getiren Öncül, “Mersin Valiliği olarak hizmet modellerimiz olan eğitim, sağlık, bakım tedbirleri uygulanmakta, maddi yetersizlikleri olan çocuklara ve ailelerine sosyal ekonomik destekte bulunulmaktadır. Mersin Valiliği olarak çocuklarımızın yaşam kalitesini artırmak temel önceliğimiz olup, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın kişisel gelişimlerinin desteklenmesinden sosyal uyumlarına kadar her yaşam alanında yanlarındayız” ifadelerini kullandı.
Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2013, 20:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER