Suriye Vatandaşı Kaçırıldı mı?

Ülkesindeki iç savaştan kaçarak ailesiyle birlikte Mersin'e yerleşen Suriye vatandaşının kaçırıldığı iddia edildi. 1 aydan bu yana kayıp olan Suriyelinin, sigara kaçakçıları tarafından kaçırıldığı öne sürüldü.

Suriye Vatandaşı Kaçırıldı mı?
İddiaya göre, Suriye vatandaşı Kanem Alo (28) ülkesindeki iç savaş nedeniyle eşi Weded Jafer (28), çocukları Mervan (6), Viyan (3), Lavrissa (1) ve annesi Hanife Alo (50) ile birlikte Türkiye'ye kaçarak 8 ay önce Mersin'e yerleşti. Merkez Akdeniz ilçesindeki Yeni Hal Mahallesi'nde derme çatma bir ev kiralayarak burada yaşamaya başlayan Kanem Alo, 5 Kasım tarihinde birlikte sigara kaçakçılığı yaptığı iddia edilen kişiler tarafından bir araca bindirilerek götürüldü. 3 çocuk babası Suriyeliden o günden sonra haber alınamadı.

Yaklaşık 1 aydan bu yana kayıp olan Kanem Alo'nun eşi Weded Jafer, tercüman aracılığı ile Kürtçe yaptığı açıklamada, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Mersin'e geldiklerini belirterek, "Kocam burada sigara kaçakçıları ile iş yapmaya başladı. En son 1 ay önce 700 karton kaçak sigara getirdiler. Beraber çalıştıkları kişiler 5 Kasım akşamı eve geldi. Kocamı bir araca bindirip götürdüler. O günden sonra da bir haber alamadık" dedi. 

Olaydan sonra polise ve Cumhuriyet Savcılığı'na müracaat ettiklerini ifade eden Weded Jafer, kocasının hayatından endişe duyduğunu belirtti. Jafer, eşi evden ayrıldıktan sonra bir restoranda bulaşıkçı olarak çalışmaya başladığını anlatarak, günlük 20 TL kazandığını, bu para ile 3 çocuğu ve kaynanası ile hayatlarını sürdürmeye çalıştıklarını söyledi.

Kaçırıldığı öne sürülen Kanem Alo'nun annesi Hanife Alo da, Mersin'de hiç kimseyi tanımadıklarını, oğlu kaçırıldığı günden bu yana gece gündüz ağladığını belirtti. Oğlunun öldürülmüş olmasından endişe duyduğunu dile getiren Hanife Alo, "Telefonu kapalı. Kendisi de 1 aydır kayıp ve bizi hiç aramadı. Başına kötü bir şey gelmesinden korkuyoruz. Çünkü o nerede olursa olsun mutlaka arardı. Türk makamlarından bu konuda yardım bekliyoruz" diye konuştu.
Güncelleme Tarihi: 04 Aralık 2013, 20:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER