Kene bugün'de 3 can aldı

Bugün Tokat ve Yozgat'ta iki kadın kenenin neden olduğu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi'nden hayatını kaybetti...

Kene bugün'de 3 can aldı
Tokat’ta piknikte boynuna yapışan keneyi hastanede aldıran 2 çocuk annesi, KKKA hastalığı şüphesi ile kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Artova’nın Sivri Köyü’nde ailesi ile birlikte yaklaşık 1 hafta önce piknik yapan Yeter Demir (56) dönüş yolunda boynuna yapışan keneyi fark etti. Tokat Devlet Hastanesi’ne giderek keneyi aldıran Demir, kan tahlili yapılarak evine gönderildi. Bir gün sonra rahatsızlanması üzerine Devlet Hastanesi’ne giden Demir, tekrar kan tahlili yapılarak ağrı kesici yapıldıktan sonra evine gönderildi. Bir gün sonra kusma şikayeti ortaya çıkan kadın, tekrar hastaneye gitmesi üzerine intaniye servisine kaldırıldı. Yaklaşık 2 gün sonra durumunun ağırlaşması üzerine GOÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. Yaklaşık 4 gün boyunca tedavi altında tutulan 2 çocuk annesi Demir, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Eşini kaybeden Yiğit Demir, piknik dönüşü yaşadıklarını anlatarak bu soruna artık bir çözüm bulunmasını beklediklerini söyledi. Demir, basının bu konuda duyarlı olmasını ve başka canların yanmamasını istediklerini ifade ederek, “Maske ve önlük giyerek kızıyla birlikte eşinin son anlarında yanına girdiklerini ve durumunda değişiklik olmadığını gördük. Doktorlar keneyle ilgili tedavinin kat ve kat üzerinde çalışma yaptıklarını ve yapabilecekleri başka bir şeyin olmadığını söylediler. Maalesef devletimiz kenenin nerden ne kadar geldiğini veya ne kadar insana zarar verdiğini çözmüş durumda değil. Artı bu keneyle ilgili mücadele yapacak ilacı da bulmuş değil. Yani bizim üzüntümüz bu. Maalesef hastamızı kaybettik. Bizim canımız yandı başkalarının canı yanmasın” dedi.

Bu arada, Tokat GOÜ'de KKKA hastalığı şüphesiyle tedavi gören yaklaşık 20 kişinin sağlığına kavuşarak taburcu edildiği öğrenildi. Hastalığın bünyeye göre farklılık gösterdiğini belirtirken uzmanlar, GOÜ'de hastalığa karşı her türlü tedavi metodunun uygulanabildiğini kaydetti.

Öte yandan, bir hafta önce Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle Sivas’a sevk edilen 28 yaşındaki evli ve 1 çocuk babası Ercan K., tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybederek Niksar ilçesi Yolkonak beldesinde toprağa verilmişti.

YOZGAT'TA DA BİR KİŞİ ÖLDÜ

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Eymir beldesinde kene tarafından ısırılan bir kadın, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığından hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre Sorgun’a bağlı Eymir beldesinde hayvan otlatırken vücuduna yapışan keneyi çıkartan D.U. (34), yüksek ateş ve baş ağrısı şikayeti ile Sorgun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. KKKA hastalığı teşhisi konulan D.U., Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanede 3 gün tedavi gören genç kadın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Evli ve 3 çocuk sahibi D.U.'nun cenazesi, bugün Sivas’tan getirilerek öğle vakti Eymir kasabasında toprağa verilecek.

Yozgat’ta son 3 haftada içerisinde 3 kişi, kene ısırması sonucu yakalandıkları KKKA hastalığından hayatını kaybetti.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER