Deniz Seki'ye 6 yıl 3 ay hapis cezası

Ünlü şarkıcı deniz seki, “kokain bulundurmak ve kullanmak” suçundan yaklaşık 6 ay tutuklu kaldığı davada kokain ticaretinden 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Deniz Seki'ye 6 yıl 3 ay hapis cezası

Uyuşturucu nedeniyle bir süre hapis yatan şarkıcı Deniz Seki'ye mahkemeden kötü haber geldi.

Özel yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi, Deniz Seki'yi ''uyuşturucu ticareti yapmak'' suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı. Verilen cezanın Yargıtay tarafından onaylanması durumunda Deniz Seki yaklaşık 3.5 yıl daha cezaevinde kalacak. Dava kapsamında Seki 7 ay tutuklu kalmıştı.

'TEMYİZE GİDECEĞİZ'

“Uyuşturucu ticareti yapmak” suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan ünlü şarkıcı Deniz Seki’nin avukatı Naim Karakaya, mahkemenin kararına hukuken katılmadıklarını belirterek, “Kararın Yargıtay’dan bozulacağına inanıyoruz” dedi.

Avukat Naim Karakaya, İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasının ardından adliye önünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Karara katılmadıklarını belirten Karakaya, “Biz bu karara katılmıyoruz. Elbette yargı kararlarına saygımız var. Deniz Hanım’ın da saygısı var ama mahkeme kararları elbette eleştirilebilir. Bu mahkeme kararı ile görünüm şu olmuştur ki; kullanan insanlar ile bu işin ticaretini yapan insanlar arasında bir fark gözükmemektedir gibi bir algı oluşmuştur. Bu algı yanlıştır. Bu nedenle bu karara hukuken katılmıyoruz. Karar için temyiz yoluna başvuracağız” diye konuştu.

Bir basın mensubunun “Hangi suçlamadan kaç yıl aldı?” sorusuna ise Karakaya, “Bu kararda belli, bana söylettirmeyin” karşılığını verdi. Karakaya, “Yargıtay’ın onaylaması halinde Deniz Seki 3,5 yıl hapis mi yatacak?” sorusuna da, “Daha önce 7 ay yatmıştı. O süre daha sonra hesaplanır. Bu aşamada buna girmek istemiyorum. Bunun temyiz aşaması var. Henüz o kadar kötümser değilim. Kararın Yargıtay’dan bozulacağına inanıyoruz” şeklinde yanıt verdi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER