'Vur' emrini kimin verdiğini açıkladı

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Uludere'de 34 vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan olayda 'vur' emrini Hava Kuvvetleri'nde görüntüleri izleyen komutanların verdiğini açıkladı

'Vur' emrini kimin verdiğini açıkladı

İçişleri Bakanı İdris Naim şahin NTV canlı yayınında Nilgün Balkaç’ın sorularını yanıtladı...

Uludere olayı güvenlik güçlerimizin tecrübe hanesine işlenmiştir. Bundan sonra muhakkak ki daha dikkatli davranılacaktır.

Vur emrini kim vermiştir? Hava Kuvvetleri'nde görüntüleri izleyen, olayı analiz eden komutanlar vermiştir. Öyle gözüküyor.

Hayatlarını kaybetmemiş olsalar ve sağ ele geçirilmiş olsalar kaçakçılıktan yargılanacaklardı.

Kaçakçılık yapanlar orada hayatını kaybeden 34 insanımızla sınırlı değil. O bölge Kandil’e doğru bölücü örgütün kontrolünde bir bölge.

Örgütün para kaynaklarından biri de kaçakçılıktır. Hayatını kaybeden insanlarımız olayın sadece figüranlarıdır. Olayın başrol oyuncularını sorgulamak gerekir.

BDP BUNU YAPABİLİR Mİ

Biz terörle sonuna kadar mücadele siyaseten de müzakere etmeye kararlıyız. Sayın Başbakanımız da çok net bir çağrı yaptı. Ama BDP bunu yapabilir mi? İradesi var mıdır? Bunu bilemiyoruz. BDP’nin tavrına baktığımızda özgür iradesiyle doğmuş bir parti yapısı göremiyoruz.

BDP, KCK yapılanmasının bir devamı şeklinde görülüyor. Öcalan kesinlikle muhatap olmaz. Terör suçundan idama mahkum olup ömür boyu hapis cezası alan birisiyle terörün muhatap alınarak çözülmesi düşünülemez.

İstihbarat sayesinde PKK eylemlerinin yüzde 90’ı engelleniyor. Terör örgütü çılgınlaştığı için alışılmadık eylemler yapabileceğini de bekliyoruz. Son terörist kontrol altına alınana kadar terörle mücadele devam edecektir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER