Gülgen Seçmenleri Uyardı

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Ali Gülgen, seçmen listelerinin 10 Ocak Cuma günü askıya çıkacağını ifade ederek, "Vatandaşlarımız 23 Ocak Perşembe günü saat 17.00'a kadar askıda kalacak olan listeleri kontrol edip, isimlerinin olup olmadığına baksınlar. Çünkü bu tarihten sonra gelecek hiçbir kayıt resmileşmeyecektir" dedi.

Gülgen Seçmenleri Uyardı
Seçmen listeleriyle ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Yardımcısı, aynı zamanda Akdeniz Muhtarlar Federasyonu ve Mersin Muhtarlar Derneği Başkanı Ali Gülgen, seçmen listesinin 10 Ocak ile 23 Ocak tarihleri arasında askıda kalacağını söyledi. 23 Ocak'a kadar vatandaşların muhtarlıklara gelip isimlerine bakmasını isteyen Gülgen, "Eğer yanlış bir bilgi varsa o bilgiler düzeltilecektir. Ayrıca muhtarlıklardaki kayıtlarda adlarına rastlanılmazsa veya bir yerleşim yerinden başka bir yerleşim yerine gideceklerse onlar da, 23 Ocak Perşembe günü saat 17.00'a kadar ilgili nüfus müdürlüklerine gidip orada kayıtlarını yenilesinler ve oradan aldıkları belgeleri de bağlı bulundukları ilçe seçim müdürlüklerine götürüp versinler. Bundan sonra yeni yerleşim yerinde oy kullanmaya başlayacaklardır. Tabi vatandaşlarımız nüfus müdürlüklerine giderken mutlaka yanlarında doğalgaz, elektrik, su, telefon faturası veya kira sözleşmelerinden birini yanlarında götürsünler ki kayıtlarını yaptırabilsinler. Onun için mahallelerimizde oturan vatandaşlarımızı bu konuda duyarlı olmaya çağırıyorum. Çünkü 23 Ocak'tan sonra gelecek hiçbir kayıt resmileşmeyecektir. Bu tarihe kadar Cumartesi ve Pazar günleri de dahil olmak üzere vatandaşlarımız muhtarlıklara gelip listelere baksınlar" diye konuştu.



"E-SEÇMEN İNTERNET SİTESİNDEN DE KAYITLARINA BAKABİLİRLER"

Vatandaşların ayrıca e-seçmen internet sitesinden de kayıtlarına bakabileceklerini vurgulayan Gülgen, "Muhtarlıklarımıza gelemeyen vatandaşlarımız e-seçmen internet sitesinde TC'sini ve babasının adını girerek bu kayıtlara ulaşabilirler. Hatta internet sitesinden girildiği zaman oturduğunuz apartmandaki herkesi görebiliyorsunuz. Mesela kendi evinizde tanımadığımız başka kişilerin de ismi çıkabilir. Bu durumu da vatandaşlarımızın gelip muhtarlıklara bildirmesini rica ediyoruz. Vatandaşlarımızı bu seçimlerde duyarlı olmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Askı listelerinin 7 Şubat 2014 Cuma günü kesinleşeceğinin altını çizen Gülgen, "Seçmen kütükleri oluşturulan yeni listeler SEÇSİS’ten dökülecek ve 9 Şubat 2014 Pazar günü tekrar askıya çıkarılacaktır. Kesinleşen sandık seçmen listeleri ise 9 Mart 2014 Pazar günü 5 nüsha olarak çoğaltılarak, ilgili yerlere verilecektir. Sandık seçmen listelerinin kesinleşmesinden sonra seçmen bilgi kağıtlarının hazırlanması ve dağıtılması işlemine 21 Şubat 2014 Cuma günü başlanacaktır. Dağıtım işi de en geç 24 Mart 2014 Pazartesi günü akşamına kadar bitirilecektir" dedi.
Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2014, 09:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER