Kardan Adamı Görenler Şaşırıyor

Mersin'de bir buzcu dükkanı sahibi, güneşli havada yaklaşık 2,5 ton buz kullanarak 3 metre boyunda kardan adam yaptı. Kardan adam, özellikle çocukların ilgi odağı oldu.

Kardan Adamı Görenler Şaşırıyor
Mersin'in merkez Akdeniz ilçesine bağlı Kiremithane Mahallesi 4410 Sokakta bulunan Buzcu Emin'in sahibi Emin Turan, bir ilke imza attı. Yaklaşık 2,5 ton buzu, buz kırma makinesinde kar haline getiren Emin Turan, güneşli havada 3,5-4 saatte dükkanının önüne 3 metre boyunda kardan adam yaptı. Buzdan yaptığı kardan adamın kafasına sepet geçiren, boynuna da Beşiktaş ve Fenerbahçe atkıları asan Turan, kardan adamın çevresine de buz sererek erimesini önlemeye çalıştı. 

Vatandaşlar güneşli havada şehir merkezinde yapılan kardan adama büyük ilgi gösterirken, kardan adam özellikle çocukların ilgi odağı oldu. Savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Kiremithane Mahallesi'nde yaşayan Suriyeli çocuklar ise ilk kez kardan adam görmenin sevincini yaşarken, karlarla uzun süre oynadılar.



"ORTALAMA 2,5 TON BUZ KULLANDIK"

Yaptığı kardan adamla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan dükkan sahibi Emin Turan, bu fikri uzun zamandır düşündüklerini söyledi. 1968 yılından beri Mersin merkeze kar yağmadığını vurgulayan Turan, "Mersin'imiz kara hasret bir şekilde bugünlere kadar gelmiştir. Çoktandır böyle bir çalışmayı düşünüyorduk ama bugüne kısmetmiş. Yaptığımız kardan adama ortalama 2,5 ton buz kullandık, yani 100 kalıp buz gitti. Bu kardan adamı 3 kişiyle 3,5-4 saat gibi bir sürede yaptık. 3 metre boyunda oldu. Yaptığımız bu kardan adam 8 ile 10 gün arasında bu şekilde kalacaktır. Mersin sıcağına en çok dayanabilen, en büyük kardan adamı biz yaptık diyebilirim" diye konuştu.

Türkiye'de daha önce bu tür bir çalışmanın yapıldığını hatırlamadığını belirten Turan, "Biz insanların kar meraklarını bir nebzede olsa gidermek istiyorduk. Özellikle çocuklarımızın karın ne olduğunu görmelerini istiyorduk. Tabi bunu kardan adam yaparak yapmak istedik. Memleketimizdeki tüm hemşehrilerimizi çocuklarıyla beraber kardan adamı görmeye, oynamaya bekliyoruz. 18 yıldır bu işin içindeyim. Günde bin 500 kalıp buz kalıbı üretiyoruz. Bundan sonra bu tür çalışmalar yapacağız. Belki bundan daha büyük çalışmalar yapacağız. İnsanlarımıza kardan adam göstermeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu. 

Çocuklar ise çok güzel bir çalışma olduğunu, ilk kez kardan adam gördüklerini ve bunun hep sürmesini istediler. 
Güncelleme Tarihi: 07 Ocak 2014, 14:24
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER