Ormandan Ücretsiz Fidan

Mersin Orman Bölge Müdürlüğü, ”Ağaç Kesme Fidan Dik” sloganıyla yeni yıl öncesinde vatandaşlara ücretsiz 8 bin fidan dağıttı.

Ormandan Ücretsiz Fidan
 

Orman Bölge Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Orman Genel Müdürlüğü’nün talimatları doğrultusunda yeni yıla girerken Bölge Müdürlüğü ve bağlı işletme müdürlüklerinde halka ücretsiz fidan dağıtıldı. Vatandaşların ilgi gösterdiği fidan dağıtımlarına Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, ilçe kaymakamları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, işletme müdürleri, işletme şefleri, orman muhafaza memurları ve işçiler katıldı.

Mersin Orman Bölge Müdürü Abit Baca, fidan dağıtımıyla ilgili yaptığı açıklamada, dünyada doğal dengenin her geçen gün biraz daha bozulması nedeniyle canlı ve cansız çevresel değerlerin olumsuz yönde etkilendiğini kaydetti. Bu etkileşimden ise hem canlı hem de cansız çevrenin zarar gördüğüne dikkat çeken Baca, “Bozulan çevre ve canlı ilişkilerinin, doğal dengenin, bir başka değişle ekosistemin yeniden tesis edilmesinin en etkili önlemi ise yeşil dokuyu arttırmak, ağaçlandırma yapmak, bozuk orman alanlarını iyileştirmek ve korumaktır. Bu kapsamda halkımızı bilinçlendirmek, çocuklarımıza orman sevgisi aşılamak amacıyla ilimizin değişik yerlerinde ve 8 işletme müdürlüğümüzün bulunduğu ilçe merkezlerinde vatandaşlarımıza torbalı fidanlarımızdan sedir, servi, fıstıkçamı, mazı ve biberiye türlerinden 8 bin fidan dağıtıldı” dedi.
Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2014, 13:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER