Türkiye'nin İsteği Oldu

Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçılar Birliği ve Ulusal Baklagil Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Arslan, Türkiye’nin girişimleri ve diğer ülkelerin destekleriyle 2016 yılının “Uluslararası Bakliyat Yılı” ilan edildiğini bildirdi.

Türkiye'nin İsteği Oldu
Mahmut Arslan, yaptığı açıklamada, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 21 Aralık 2013 tarihinde New York'ta gerçekleştirilen toplantısında, özellikle Türkiye’nin göstermiş olduğu girişimler ve bakliyat ticareti yapan diğer ülkelerin destekleriyle 2016 yılının "Uluslararası Bakliyat Yılı” olarak ilan edildiğini kaydetti. Bakliyat ürünlerinin yüzyıllarca insanlar için beslenmenin temel taşlarını oluşturduğuna dikkat çeken Arslan, “2016 yılının uluslararası bakliyat yılı ilan edilmesiyle birlikte ise daha besleyici ve sağlıklı olan bakliyat ürünleri üzerinde insanların farkındalığı daha da artacak ve diğer gıda ürünlerine göre daha çok tercih edilecektir. Böylece sağlık açısından son derece güvenilir bir gıda olan bakliyatın tüketiminin artması dünya sağlığını da olumlu yönde etkileyecektir” dedi.

Uluslararası bakliyat yılının ilan edilmesinin, ülkeler arasında bakliyat sektörüne yönelik çalışmalara ilişkin işbirliğini de sağlayacağını belirten Arslan, uluslararası bakliyat sektöründe hedeflenen çalışmalara da değindi. Öncelikle yeni bakliyat çeşitlerinin geliştirilmesi ve sertifikalı üretim çalışmalarının hızlandırılmasının hedeflendiğini ifade eden Arslan, şöyle devam etti: 

“Dünyada gerçekleşecek bu çalışmaların ışığında Türkiye'nin de sektörde kanıtlamış olduğu başarısının sürdürülebilirliğini çok önemsiyoruz. Bundan dolayı Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği olarak Bakanlıklarımızın ve Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin destekleriyle bakliyat sektörü ihracatının artmasına yönelik projeler yürüterek, birliğimiz üyesi firmalarımızla işbirliği içerisindeki çalışmalarımıza hız vereceğiz.”
Güncelleme Tarihi: 08 Ocak 2014, 12:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER